Boyabat'ta Onarılan Tarihi Cami İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Boyabat'ta Onarılan Tarihi Cami İbadete Açıldı

Boyabat'ta 130 yıllık olduğu tahmin edilen Salar köyü camisi, 1,5 yıllık onarım sonrasında Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından törenle ibadete açıldı.

10.05.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyabat'ta 130 yıllık olduğu tahmin edilen Salar köyü camisi, 1,5 yıllık onarım sonrasında Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından törenle ibadete açıldı.

Köşger, törende yaptığı konuşmada, camiyi inşa eden Çavuşoğlu Mustafa Ağa'yı bir kere daha rahmetle andığını belirtti.

İnsanların gelip geçtiğini ancak eserlerinin yaşadığını vurgulayan Köşger, "Çavuşoğlu Mustafa Ağa da bu değerli eseriyle içimizde yaşıyor. Önemli olan yaşadığımız sürede bir eser bırakıp gidebilmektir. Bu eser, bize yerel malzemeler kullanılarak estetik ve güzel bir eser yapılabildiğini gösteriyor. Bu eserin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Daha sonra Köşger ve diğer protokol üyeleri caminin açılış kurdelesini kesti. Protokol, öğle ezanının okunmasıyla cemaatle namaz kıldı.

Namaz çıkışında tüm misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Törene Vali Köşger'in yanı sıra İl Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Vakıflar Samsun Bölge Müdürü Mustafa Hozat, Boyabat İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Garnizon Komutanı Erdal Uçar, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boyabat'ta Onarılan Tarihi Cami İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement