Boyabat Ybo'da Ödül Töreni ve Kültür Sanat Sokağı Açılışı - Son Dakika
Yerel

Boyabat Ybo'da Ödül Töreni ve Kültür Sanat Sokağı Açılışı

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YBO) ödül töreni düzenlendi ve Kültür Sanat Sokağı açıldı.

23.05.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YBO) ödül töreni düzenlendi ve Kültür Sanat Sokağı açıldı.

Okul Müdürü Hüseyin Gençali, okullarının sanat tarihinde 4'ü dünya birinciliği olmak üzere 10 uluslararası ödülü, 30'u Türkiye birinciliği olmak üzere 100'ün üzerinde ulusal ödülü bulunduğunu, öğrencilerin resim ve karikatürlerin yurtiçi ve yurt dışında yayımlanan kitap ve dergilerde, yarışma sergilerinde yer aldığını söyledi.

Gençali'nin açılış konuşması sırasında YBO'lu minik ressamlar da Soma şehitleri anısına canlı performans sergileyerek resim yaptı.

Kaymakamı Bilal Bozdemir, Yaşar Topçu YBO'yu başarılarından dolayı tebrik ederek şunları dile getirdi:

"Biz bu okula ödül vermekten bıktık ancak okulumuz öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu ve öğrencileri ödül almaktan bıkmadı. Okulumuz sadece resim ve karikatürde değil her alanda başarılı bir okul. Sporda başarılılar, sınavlarda başarılılar, kültür sanatta başarılılar. Okulumuz öğrencileri köylerden geliyorlar. Köylerimizdeki öğrencilerimizin ne kadar başarılı olabileceğini de ispatlayan bir okulumuz olması çok önemli. Ben başta okul müdürümüz,öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi kutluyorum. Karikatürist ve ressam öğretmenimiz Aşkın Ayrancıoğlu'nun ülkemizde aldıkları ödüller yanında dünya birinciliği kazanan başarı ödülleri var. Müzik öğretmenimizin başarıları var, öğrencilerimizin SBS sınavlarında önemli başarıları var. İlçe ortalamasında birinci olan okul. Burada emek var, başarı var. Tekrar hepinizi kutluyor saygılar sunuyorum."

Okul bahçesinde yapılan törende 2013 - 2014 öğretim yılında  2'si uluslararası, 30'u ulusal yarışmalarda derece alan 4'ü birinci, 32 öğrenciye ödüllerini Kaymakam Bilal Bozdemir ve protokol üyeleri verdi.

Daha sonra YBO proje tasarımını Aşkın Ayrancıoğlu'nun yaptığı, öğrencilerin ödüllü ve diğer karikatür ve resimlerinin sergilendiği Kültür- Sanat Sokağı'nın kurdelesi kesildi.

Kültür - Sanat Sokağı'nda sergilenen resim ve karikatürler misafirler tarafından incelenerek Ayrancıoğlu ve öğrencilerinden eserleri hakkında bilgi alındı.

Okulun görsel sanatlar öğretmeni, karikatürist ve ressam Aşkın Ayrancıoğlu'nun yayımlanmış iki kitabının olduğu, 2012 yılında Türkiye'de yılın öğretmeni seçildiği, 6'sı dünya birinciliği olmak üzere 80'nin üzerinde ödülü olduğu belirtildi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boyabat Ybo'da Ödül Töreni ve Kültür Sanat Sokağı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement