Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi - Son Dakika
Güncel

Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi

FETÖ'den tutuklu olan Kayseri'li işadamları Hacı, Memduh ve Bekir Boydak kardeşler, vefat eden annelerinin cenaze törenine Adelet Bakanlığı'nın özel izniyle katıldı.

08.10.2016 17:19  Güncelleme: 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de dün yaşamını yitiren Hacı, Mustafa, Memduh ve Bekir Boydak kardeşlerin annesi Huriye Boydak, Kayseri merkez Camikebir Camisinde kılınan namazın ardından Asri mezarlıktaki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Kayseri Sanayi Odası ve HES Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ın yanı sıra, halen Ankara Sincan Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı, eski CEO'su Memduh ve eski Yönetim Kurulu üyesi Bekir Boydak, Adalet Bakanlığı'ndan alınan özel izinle katıldı.

İkindi namazını müteakip Cami Kebir'de kılınan cenaze namazına, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Hacı, Memduh, Bekir ve İlyas Boydak ile Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bozdağ, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından anne Boydak'ın cenazesi Asri Mezarlı'ğa defnedildi.

Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi

CENAZEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNELEMİ

Öte yandan, halen tutuklu bulunan ve izinli olarak cenazeye katılan Hacı, Memduh, İlyas, Bekir Boydak ve Murat Bozdağ'ın cenaze namazının kılınacağı camiye getirilişinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi

KELEPÇE TEPKİSİ

Cezaevi araçlarından inen Boydak kardeşleri yakınları alkışlarla karşıladı. Bu sırada cemaatten bazıları, Boydak kardeşlerin ellerindeki kelepçelerin bir an önce çözülmesi için jandarmalara "Kelepçeleri açın" diye bağırdı. Bunun üzerine cenaze namazının kılınacağı sırada cemaate seslenen İl Müftüsü Güven, "Merhumeye son görevimizi yerine getireceğiz. Onun için herhangi bir slogan, alkış, protesto gibi şeylere gerek yok. Bizler burada Allah rızası için son görevi yerine getiren müminler olarak bulunmalıyız. Ölülere nasıl saygı göstermemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz ve bilmeliyiz. Onun için güzelce namazımızı kılacağız. Sonra tekbirlerle buradan cenazemizi alacağız" diyerek uyarılarda bulundu. Cenaze namazı sırasında tutukluların kelepçeleri çıkarıldı.

Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri'deki odalar, bankalar, OSB'lerin 100'ün üzerinde çelenk gönderdikleri cenaze töreni sonrası, FETÖ/PYD soruşturmasından dolayı Ankara ve Nevşehir cezaevlerinde bulunan Boydak kardeşler ve 2 yeğenleri, anne Huriye Boydak'ın Asri mezarlık 1'inci kapıdaki mezara defin törenine katıldıktan sonra, taziyeleri kabul ettiler.

Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi

TEKRAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Cenaze namazında ayrıca, kayyum atandıktan sonra TMSF'ye devredilen Boydak Holding'in de çelengi gönderildi. Namazın ardından tabutu taşımak isteyen tutuklu Boydak kardeşlere jandarma ekipleri izin vermedi. Boydak kardeşler, namazın ardından tekrar yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevi aracına bindirildi.

Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi
Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi
Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi

Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boydak Kardeşler Annelerinin Cenazesine Kelepçeli Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    21:19 Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, güreşin Türk milleti için özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şimşek, Sivas'ın 8 olimpiyat madalyası kazanan tek il olduğunu belirterek, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için 2 bin 298 lisanslı sporcuya ev sahipliği yaptığını ifade etti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Kerim Salman ise Sivas'ın Türk güreşinde önemli bir şehir olduğunu ve 3 olimpiyat şampiyonu yetiştirdiğini söyledi. Eski olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık da organizasyonun adının verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, Sivas'ta uluslararası bir şampiyona düzenlenmesi için girişimde bulunacağını ifade etti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor
    21:18 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edeceği maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma ve pas çalışması yapıldıktan sonra geniş alandaki çift kale maçla antrenman tamamlandı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.


Advertisement