Hulusi Boyraz, Esenlik'in Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika
Yerel

Hulusi Boyraz, Esenlik'in Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Hulusi Boyraz, Esenlik\'in Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Esenlik olarak kentsel dönüşüm anlamında bir misyon icra etmeye başladıklarını söyledi.

16.01.2014 15:18  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Esenlik olarak kentsel dönüşüm anlamında bir misyon icra etmeye başladıklarını söyledi.

Esenlik'in çalışmaları hakkında bilgiler veren Boyraz, Esenlik'in Türkiye'de başarılı şirketler arasında yer aldığını kaydederek, "Esenlik sermayesinin yüzde 95'i Belediye'nin, yüzde 5'i İl Özel İdare'nin olan bir kamu şirketi özellikle rahmetli Turgut Özal döneminde belediyelerin şirket kurduğu dönemlerde kuruldu. Malatya Belediyemizin 4 tane şirketi var ve o şirketlerden bir tanesi de Esenlik Limited Şirketindir. Şuanda 22. Yılımız. Esenlik Limitet Şirketi ilk olarak imar inşaat sektörü olarak kuruluyor. Ama o dönemde özellikle temizlik hizmetleriyle o dönemi yaşayanlar hatırlar tanzim satışlar var. Belediyeler gıda noktasında bir denge kurmak o dönemde ki bir takım fiyat oynamalarına karşı müşterileri daha doğrusu tüketicileri korumak maksadıyla kurulan tanzim satışlar var bu tanzim satışlarla esenlik market işine giriyor ve bugünlere getiriyor. Marketçilik sadece bizim belediyecilik alanımıza ait bir faaliyet değil diğer belediyelerde de var. Migros'u Türkiye'ye ilk getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesidir, İzmir'in Tansaş Şirketi var. Malatya Belediyesi de marketlerle başlayarak, temizlik işlerini başlatarak, inşaat işlerine girerek böyle bir belediyenin de sosyal işlerini görerek bir şirket kuruyor ve bu misyonla Esenlik yola çıkıyor. Esenlik'in bu anlamda başarılı bir serüveni var. Esenlik gelmiş olduğu noktada da Türkiye'de başarılı şirketler arasında kendi yaptığı faaliyetler neticesinde 4 alanda faaliyet gösteriyor" dedi.

32 ŞUBEYE ULAŞTIK

Boyraz, Esenlik marketlerin sadece Malatya'da değil, il dışında da hizmet verdiğini belirterek, "Esenlik Limited Şirketi'nin alanlarından birincisi market grubudur. Biz geldiğimizde 12 şube vardı. Şuanda 32 tane şube sayısına ulaştık. Bölgesel bir hedef koyarak sadece Malatya içerisine değil il dışına da taşıdık. Kahramanmaraş'ta 3 tane, Adıyaman Gölbaşı'nda bir tane olmak üzere dışarıda 4 tane marketimiz var. Marketlerimiz Malatya'da beğeniliyor ve sahipleniliyor. Belediye şirketi olması neticesinde, bu işi iyi yapılması sebebiyle olabilir ama Malatya'da çok ciddi bir sahiplenme duygusu var. Bu da Esenlik Limited Şirketine çok ciddi bir yük veriyor. Bu kuvvetle de inşallah daha da iyi yerlere gidilecek" diye konuştu.

ESENLİK'İN BÜNYESİNİ GÜÇLENDİRDİK

Esenlik'in bünyesini güçlendirme adına çalışmaların devam ettiğini belirten Boyraz, "Esenlik Limited Şirketi'nin marketlerini güçlendiren marketlerin gerisinde bazı üretim yerleri var. Ek işlem ünitemiz var; kavurma, sucuk yapıyoruz, gıda paketleme işleri yapıyoruz. Özelikle marketlerin ulusallarla karşılaştırdığımızda daha güçlü marketlerle karşılaştığımızda Esenlik'in bünyesini güçlendirme anlamında, bek raundu güçlendirme anlamında yapıyoruz bunları. Marketlerimizi güçlendiren onların eklentisi türü fabrikalarımız var. Bu fabrikalara en son Kimya'yı da ekledik. Şuanda kimya üretiminde deneme üretimini de başlattık. İnşallah gelecek sene Malatya'nın iyi bir fabrikası olacaktır" şeklinde konuştu.

İNŞAAT İŞİ DE ANA FAALİYETLERİMİZ ARASINDA YER ALIYOR

Boyraz, sosyal konut noktasında güzel projelerinin olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Esenlik Şirketinin faaliyetleri arasında İnşaat işi de ana faaliyetlerinden bir tanesi. Esenlik ilk kurulurken imar inşaat diye kurulmuş. Kentsel dönüşüm anlamında Esenlik Limited Şirketine misyon verilmiş. Bu amaçla da Yeşil Evlere konutlar yapılmıştır. Biz göreve geldiğimizde Mania planı problemi ile karşı karşıyaydık ve Mania problemi de gerçekten büyük bir sorundu. MÜSİAD Malatya Şube Başkanı'nın katkılarıyla Mania planı problemi çözülmüş gibi gözüküyor. Yeşil Evler üzerinde var olan bir arsa üzerinde ikinci projeyi yaptık. Şuanda Kömür Tevzi'de üçüncü projeyi yaptık. Esenlik Kentsel Dönüşüm anlamında da bir misyon icra etmeye başladı. Esenlik doğru anlamda yönetilirse sosyal konut alanında özellikle gecekondu bölgelerini dönüştürme anlamında güzel projeler üretecek bir altyapıya kavuşmuş olacak. ve şuanda iki projemizi hayata geçirmiş olduk. Bu konuda da ilerliyoruz." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hulusi Boyraz, Esenlik'in Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement