Boytorun Architects'ten Naif Bir Kafe Tasarımı: - Son Dakika
Güncel

Boytorun Architects'ten Naif Bir Kafe Tasarımı:

Boytorun Architects, Süzer Plaza içinde, asansörlere çok yakın bir noktada ve yapının giriş katındaki showroom'larla iç içe konumlanan Passage Cafe'nin yanısıra, giriş kattaki ortak dolaşım alanlarını da tasarlamış.

20.07.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç mekan tasarımı Boytorun Architects tarafından yapılan, Süzer Plaza'daki Passage Cafe, sert ve yumuşak çizgileri aynı potada harmanlayan bütüncül yaklaşımı ve özgün detaylarıyla ziyaretçileri için ferah ve dinlendirici bir mola mekanı olma özelliği taşıyor.

Mimar Yudum Boytorun ve Mimar Semih Boytorun'un kurucusu olduğu Boytorun Architects tarafından tasarlanan Şişli Süzer Plaza'daki Passage Cafe, hem Borusan Grubu ve Süzer Plaza çalışanları için bir sosyal alan, hem de showroom ziyaretçileri için bir mola noktası olarak tasarlanmış. Çok net ve rijit çizgilerin diyagonal hatlarla birlikte harmanladığı Passage Cafe, etkin ışıklandırması, özgün detayları ve bütüncül kurgusuyla dikkat çekiyor.

Yekpare bir biçimde uzanan koridorların tekdüzeliğini kırmak için asma tavana monte edilen lineer ışık hatları sayesinde, hem dolaşım aksları tanımlanmış hem de ortak alanlara hareket katılmış. Etkili bir ışıklandırmayla dinamik bir hava kazanan ortak alandaki ışıklandırmanın çizgisel izleri Passage Cafe'nin iç mekan tasarımına da yansıtılmış.

Günışığı almayan bir alanda tasarlanan Passage Cafe'nin önemle ele alınan aydınlatma tasarımı, zeminde, tavanda ve duvarda devam eden ışık izleriyle birlikte direk ve en direk aydınlatma armatürleriyle çözülmüş. Böylelikle ferah ve aydınlık bir iç mekan elde edilmiş. Lineer ve net çizgiler, zeminde halının içerisine gömülmüş metallerle, tavanda ahşap latalarla ve duvarda ise aydınlatma elemanlarıyla sürdürülmüş. Kafe içerisindeki hakim lineerliğin kırıldığı ve mekana heyecan katan bar bölümünün daha yumuşak hatlar kurarak kullanıcıları çekmesini amaçlayan Boytorun Architects, akrilikten üretilen amorf biçimli barı mekan içerisinde akışkan formuyla ayrıştırmış.

Showroom alanlarından üzerinde şehir silueti kurgulanan film kaplama cam bir panel duvarla ayrıştırılan Passage Cafe'de, ahşap bölücü duvar üzerindeki iddialı lineer ışıklandırma aynalı bir nişle tamamlanarak mekanın derinlik algısı artırılmış. Ahşap kullanımının yoğun olduğu 200 m2 alana sahip Passage Cafe'nin hareketli zemin kaplaması, ölçüsüne ve yerine göre özel olarak imal edilmiş.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boytorun Architects'ten Naif Bir Kafe Tasarımı: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement