'Boyun Eğmeyen İnsan' Dikili'de - Son Dakika
Güncel

'Boyun Eğmeyen İnsan' Dikili'de

"Boyun Eğmeyen İnsan" kitabı başta olmak üzere yayımlanmış tüm kitaplarının sergilendiği etkinlikte bir de belgesel gösterimi yapıldı.

21.08.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haziran ayından bu yana İstanbul, Ankara, Antalya, Antakya gibi Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kitaplarını imzalayan ve söyleşilere katılan Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık Dikili'de, Dikili Kitap Evi'nde okurlarıyla buluştu.

Uğur Pişmanlık'ın yazdığı ve senaryolaştırdığı, Hakan Tolga Polat ile Umut Hacıfevzioğlu'nun birlikte yönettiği belgesel 'Antik Çağ'da Tarsuslu Filozoflar' adını taşıyor.

İmza günüyle ilgili konuşan Pişmanlık; "Yaşama ve insanlığın gelişme sürecine kendimce bir katkı yapmaya çalışıyorum. Yazarak üretmek de bu katkılardan biridir" dedi. Dikili'de kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Pişmanlık; "Dikili geçmişten günümüze adını barış ile, kültür sanat etkinlikleri ile duyurmuş, 12 Eylül sonrası yaptığı festivallerle soluk alınabilecek bir kent olmuştur. Burada gösterilen ilgi beni oldukça memnun ediyor. Beni Dikilili okurlarımla buluşturan Dikili Kitap Evi'ne ve dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Mavi Kalem Yayınları tarafından basılan 'Boyun eğmeyen insan' adlı kitabı ile ilgili konuşan Pişmanlık; "Boyun eğmeyen insan kitabı, felsefeden sanata, edebiyattan toplumsal yaşama ve politikaya kadar geniş bir alanda yazılmış yazılardır. Söz konusu alanlara dair yazdığım makalelerimden oluşan bu çalışma, insanlığın tarihi boyunca olduğu gibi daha insanca yaşama adına hep haksızlığa başkaldırısını yansıtmakta, geleceğin eşit ve özgür toplumunu yaratma yolunda umudu, direnci, boyun eğmeden karşı mücadelesine dair duruşları işaret etmektedir" dedi. Pişmanlık; "Son kitabımı, insanlığı geleceğe taşıyacak olanların boyun eğmeyenler olacağı inancıyla okurlarıma aydınlık bir umutla sunuyorum" dedi.

Dikili Kitap Evi'nin sahibi Şinasi Ayas ise yapılan etkinlikle ilgili; "Yayınevi olarak Dikili'de okurları yazarlarla buluşturarak kent kültürüne katkı koymaya devam ediyoruz. İlçemizde konuk olan değerli yazarımız Uğur Pişmanlık'ta bu bağlamda bizimle birlikte. Kendisine katılımdan dolayı, kitapseverlere de ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Uğur Pişmanlık'ın bugüne kadar yayımlanmış kitapları: Kent Masalları (1997) Yorum Ofset Yayıncılık, Tarsuslu Sanatçı ve Yazarlar Antolojisi (2008) Aratos Yayınları, Antik Çağ'da Tarsuslu Filozoflar (2008) Arkeoloji ve Sanat Yayınları. Tarsus Basın Tarihi Yüz Yılık İzler (2009) Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Yayını, Barış ve Aydınlanmaya Adanmış Bir Yaşam: İsmail Hakkı Öztorun (2010) Barış Derneği Yayını, Tarsus Çeşme ve Hayratları (2011) Çekül Vakfı Mersin Valiliği Ortak Yayını,Gezginlerin Gözüyle Tarsus (2012) Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Tarsus İşçi Hareketleri Tarihi (2013) Yazılama Yayınları. Boyun Eğmeyen İnsan (2014) Mavi Kalem Yayınları. Edebiyatımızda Çeşmeler. Tarsus Çıplak Mahallesi, Edebiyatımızda Radyolar, Edebiyatta Tarsus (Aratos Yayınları).

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Boyun Eğmeyen İnsan' Dikili'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement