Bozcaada'da Organik Tarım Sertifika Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Bozcaada'da Organik Tarım Sertifika Dağıtım Töreni

Bozcaada\'da Organik Tarım Sertifika Dağıtım Töreni

Gökçeada-Bozcaada Kırsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında, organik tarımsal üretim yapan Bozcaadalı 50 çiftçiye sertifikaları törenle verildi.

11.09.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökçeada- Bozcaada Kırsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında, organik tarımsal üretim yapan Bozcaadalı 50 çiftçiye sertifikaları törenle verildi.

Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bozcaada İlçe Müdürlüğü tarafında birlikte yürütülen Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü projesi kapsamında Bozcaada ilçesinde organik tarımsal üretim yapan 50 çiftçiye organik tarım sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Törene Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, İlçe Müdürümüz Hasan Öz ve çok sayıda üzüm üreticisi ve ada sakini katıldı. Bağımsız sertifika kuruluşu tarafından, 2012 yılından itibaren her yıl alınan toprak ve tarımsal ürün numunelerinin uluslararası bağımsız laboratuvarlarda yaptırılan analizleri sonucunda, kimyasal kalıntılardan tamamen ari olarak İlçede organik tarım yapan üreticiler, Organik Tarım Sertifikası almaya hak kazandılar. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Organik Ada Bozcaada sloganıyla yürütülen projenin yaygınlaşması ve sürdürülebilir hale gelmesi için Bozcaada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce üreticilerin sertifikasyon ve analiz ücretleri karşılanmakta olup aynı zamanda hastalık ve zararlılarla mücadele amacıyla üreticilere ücretsiz organik ilaç desteği yapılmaktadır. Bozcaada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Projenin nihai hedefi ise Bozcaada Tarımının tamamen organik hale getirilmesidir" denildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozcaada'da Organik Tarım Sertifika Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement