Bozcaada Ekolojik Belgesel Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Bozcaada Ekolojik Belgesel Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Bozcaada Ekolojik Belgesel Film Festivali\'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada'da gerçekleşen, 3. Uluslararası Bozcaada Ekolojik Belgesel Film Festivali'nde, ödüller sahiplerini buldu.

16.10.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada'da gerçekleşen, 3. Uluslararası Bozcaada Ekolojik Belgesel Film Festivali'nde, ödüller sahiplerini buldu. 60 ülkeden başvuran 300'ü aşkın belgeselden 16'sının finale kaldığı festivalde, "Fethi Kayaalp Büyük Ödülü'nü, yönetmenliğini Danimarkalı Phie Ambo'nun yaptığı "İyi Şeyler Bekler" aldı. Nejat Yavaşoğulları gibi ünlü isimlerin ve yönetmenlerin jüri olarak katıldığı gecede, dünyadaki ve Türkiye'deki çevre sorunlarına vurgu yapıldı.

3'üncü Uluslararası Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) ödülleri sahiplerini buldu. Geçtiğimiz senelere göre bu yıl salonların tıklım tıklım dolduğu festivalin ödül töreni dün gece Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleşti. Festivalin ödül törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale'nin CHP'li Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Çanakkale CHP eski Milletvekili Serdar Soydan, İsviçre Kültür Ateşesi Nazan Çalık, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, CHP'li Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz ve Bozcaada İlçe Jandarma Komutanı Erbil Terbıyık da katıldı. Beş güren süren ve gece gündüz salonların tıklım tıklım olduğu festivalde, iki ayrı kategori de ödül verildi. "Fethi Kayaalp Büyük Ödülü'nü yönetmenliğini Phie Ambo'nun yaptığı "İyi Şeyler Bekler" aldı. İkincilik ödülüne Aya Domenig yönetmenliğini üstlendiği ""Güneşin Düştüğü Gün" (İsviçre- Finlandiya), üçüncülük ödülünü ise RunarJarle Wiik'in yönetmenliğindeki "Endişe İçin Kelime Yok" adlı belgesel (Norveç - Tayland - Myanmar) layık görülü. Ayrıca bu dalda Metin Kaya'nın "Soluk" ve Peru'dan Ernesto Cabellos'nun "Gölün kızı" adlı belgesellerine de mansiyon ödülü verildi. Ambo'ya Fethi Kayaalp Büyük Ödülü'nü Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ verdi. Bu yılın diğer kategorideki ödüller ise "Gaia Öğrenci Ödülleri" adı altında verildi. GAIA Ödülü'nün sahibi yönetmenliğini Florian Hoffman'ın yaptığı "Arlette: Cesaret Bir Kastır" oldu. Bu dalda mansiyon ödülüne ise Zeynep Altay'ın "Kıllıt" isimli belgeselinin oldu. Törenin sonunda en iyi film ödülünü alan belgesel tekrar izletildi.

Festivalin, bugün (Pazar) iki salonda da saat 16.00'ya kadar gösterilecek belgeseller ile son bulacağı bildirildi.

Festival ödül töreninde ilk konuşmayı festivalin yönetmeni Petra Holzer yaptı. Petra Holzer, "Festival için çok güzel geri dönüşler oldu. Salonlar bu sene öyle doluydu ki bazı günler tekrar etmek zorunda kaldık. Umarım bu destek daha da büyür. Tüm destekçilerimize ve katılımcılarımıza teşekküre ederiz" dedi.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, festivamlde emeği geçenlere teşekkür edip, "Bana göre, bir kültür sanat etkinliği en özel, en değerli kısmı, bu etkinliği en özel kılan tarafı halkın katılımıdır. Bu yüzden konuşmamın bundan sonraki tarafını halk için yapacağım. Siz, doğayı inkar etmeyen, doğa ile barışık yaşayan, kendisine, çevreye ve doğaya duyarlı güzel insanlar. Siz kültüre, sanata ve doğaya sahip çıkan güzel halkım. Siz Cumhuriyet kadınları, eli öpülesi hanfendiler, saygı değer beyfendiler, ne iyi ettiniz de geldiniz. İyi ki varsınız, iyi ki hep buradasınız. Hepiniz hoş geldiniz. Aşık Veysel'imizin, Neşet Ertaş'ın türkülerine ses verir gibi gücümüze güç kattınız. İyi ki hep vardınız iyi ki hep buradasınız. Aynı rüzgar, aynı kiraz dalından iki defa geçmezmiş, kim bilir belki bir gece daha hep birlikte olamayacağız. Bu yüzden, bu gece hepinize hatıram olsun" dedi.

Festivalde ikincilik ödülünü veren CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Biraz önce mansiyon alan bir film vardı. Yanılmıyorsam bir maden. Onda çok duygulandım. Çünkü bizim de mücadelemizi biliyorsunuz. Kazdağları'nda altıncılar var. Biga Yarımadası'nda da termik santralciler var. Umarım güzel bir yönetmen, seneye bizim bu yörenin de çevre sorunlarını dile getiren bir belgesel çeker" diye konuştu.

Birincilik ödülünü veren Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, "Gerçekten güzel bir atmosfer. İyi bir televizyon izleyicisi değilim ama iyi belgesel izlemeyi severim. Festival, Bozcaada'nın cüssesinin çok çok üstünde" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozcaada Ekolojik Belgesel Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement