Bozdağ: ''Avucunuzu yalarsınız'' - - Son Dakika
Politika

Bozdağ: ''Avucunuzu yalarsınız'' -

Bozdağ: \'\'Avucunuzu yalarsınız\'\' -

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kim ne yaparsa yapsın, bilmemiz lazım ki sandıkta son sözü söyleyecek, sandıkta esas manşeti atacak sizlersiniz, vatandaştır.

25.03.2014 06:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kim ne yaparsa yapsın, bilmemiz lazım ki sandıkta son sözü söyleyecek, sandıkta esas manşeti atacak sizlersiniz, vatandaştır. Manşeti siz atacaksınız, son sözü siz söyleyeceksiniz" dedi.

Bozdağ, Alaca Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Muhammed Esat Eyvaz'ın seçim irtibat bürosu önünde vatandaşlara hitap etti.

Mahalli idareler seçimlerine az bir süre kaldığını ve tüm siyasi partilerin meydanlarda olduğunu ifade eden Bozdağ, "Seçim zamanı bütün siyasiler meydanda, adaylar meydanda, vatandaş meydanda... Herkes konuşuyor, vatandaş da bunu yakın takibe almış, dinliyor, analiz ediyor, gazeteler manşetler atıyor, televizyonlar haber yapıyor. Kim ne yaparsa yapsın, bilmemiz lazım ki sandıkta son sözü söyleyecek, sandıkta esas manşeti atacak sizlersiniz, vatandaştır. Manşeti siz atacaksınız, son sözü siz söyleyeceksiniz" diye konuştu.

Türkiye'nin 3 Kasım 2002 tarihindeki seçim dönemden itibaren büyüdüğünü dile getiren Bozdağ, Türkiye'nin her zaman siyasal istikrarın, güçlü iktidarın ve iyi yönetimin olduğu dönemlerde büyüdüğünü, geliştiğini ve ileri gittiğini, istikrarın olmadığı dönemlerde ise hep kaybettiğini vurguladı.

AK Parti'yi milletin iktidara getirdiğini ve Türkiye'nin aşılamaz denilen sorunlarının birer birer çözüldüğünü anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ekonomisini büyüttük. Türkiye güçlü bir noktaya geldi. Şimdi bakın 2002'de 230 milyar dolar bir gelir, 2013'te 800 milyar doların üzerinde bir gelir... Bölünmüş yollarla Türkiye'nin bütün şehirlerini birbirine bağladık, toplu konutlarla, hastanelerle, üniversitelerle, doğalgazla, yüksek hızlı trenle, havaalanları ile okullarla her şeyi ile Türkiye'yi yeniden imar ediyor, yeniden inşa ediyoruz. Çorum'un, Alaca'nın adliyelerini, hastanelerini, yollarını, kanalizasyonlarını, hepsini yeniden yapıyoruz. Bunu yaptığımız zaman da birileri 'bu devletin vazifesi, bunu zaten yapacaksınız. Yani bunda ne var?' diyor. Ben de diyorum ki, 'bu devlet AK Parti'yle mi kuruldu, bu devletin bütün görevleri AK Parti'ye mi kaldı?' Niye bizden önceki hükümetler, devletin göreviydi de bunları yapmadılar? Bölünmüş yol getirdiler de Alacalılar hayır mı dedi, üniversiteyi kurdular da Çorumlular hayır mı dedi, doğalgaz getirdiler de hayır mı dediler? Hayır. Mesele şu, 'at sahibine göre kişner'. Bu Bahçeli'si, Kılıçdaroğlu, bunlar at binemezler, at da bunları sırtına almaz. Çünkü ona layık değiller. Ama Tayyip Erdoğan'ı siz bu ata bindirdiniz, Köroğlu'nun atı gibi kimse durduramıyor, durduramayacak da inşallah."

AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin ihracatının 35 milyar dolardan 160 milyar dolar seviyesine dayandığını ve başka ülkelerin pazar payının azalmasına rağmen, Türkiye'nin pazar payının arttığını anlatan Bozdağ, "Milletimiz büyüsün, devletimiz büyüsün, milletin ekmeği büyüsün diye uğraş veriyoruz" dedi.

Savunma sanayinde yapılan çalışmalara da değinen Bozdağ, Türkiye'nin artık kendi tankını, helikopterini, insansız hava aracını, savaş gemisini, füzesini yaptığını ancak birilerinin bunlardan rahatsız olduğunu belirtti.

-Çözüm süreci-

Türkiye'de 30 yılı aşkın süredir terör belası ile mücadele edildiğine dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu süreç içerisinde Türkiye enerjisini bu yana harcadı, kaynaklarını bu yana harcadı. 'Terör biterse, kan durursa, gözyaşı dinerse, ocaklara ateş düşmezse, Türkiye'nin birliği ve dirliği daha güçlü hale gelirse, Türkiye bugüne kadar teröre harcadığı enerji ve kaynaklarını ülkenin kalkınmasına harcarsa, Türkiye'yi tutamayız' diyorlar. Bir yıldır, terörle mücadele kapsamında, hamdolsun şehidimiz yok. Ama bundan rahatsız olan hainler var. 'Silahlar patlasın, şehit cenazeleri yeniden gelsin de biz birilerini yuhalatalım' diyen insanlar var. Türkiye'nin terör meselesini çözmesini istemeyen dış güçler var. Onların içerideki işbirlikçileri var."

"Eğer Türkiye terörü çözerse Tayyip Bey ile ancak beraber çözer. Çünkü terör meselesini çözmek yiğitlik ister, cesaret ister, yürek ister, samimiyet ister, bu millete, bu devlete sadakat ister ve muhabbet ister" ifadelerini kullanan Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bakın bakayım şu liderlerin içerisinde bu cesareti gösterecek, bu yiğitliği gösterecek, bu samimiyeti gösterecek kimler var? İki gazetenin manşeti ile laf değiştiren, yol değiştiren, iki tane sermayenin sağdan bakmasıyla yolunu sola çevirenler bunu yapabilir mi? Yapamazlar. Bunların işi de değil, başarmaları da mümkün değil. Ama hamdolsun, biz Türkiye'yi her alanda büyüttük, burada da ileri bir noktaya getireceğiz. Bu terör meselesini de inşallah Türkiye'nin gündeminden tamamen biz düşüreceğiz. Bu noktada samimi gayretimiz, çabamız sürüyor. Bundan sonra da sürecek. Hangi lafı söylerlerse söylesinler, umurumuzda değil. Türkiye'nin hayrına, yararına olan her işi yapma noktasında biz kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bundan hiç ama hiç endişeniz olmasın."

Bozdağ, Türkiye'nin 11 yılda aldığı mesafeden rahatsızlık duyanların olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin önünü kesmek için oyunlar oynandığını savunarak, şöyle devam etti:

"Onun için bakın Gezi olaylarıdır, 17 Aralık sürecidir pek çok iftiralar, şunlar bunlar... Bilin ki sadece bir kısım sermayenin, bir kısım medyanın, bir kısım güç odaklarının, dışarıda pişirilen, içeride yerli işbirlikçilerle servis edilen, ortaya konulan bir senaryo. Bu oyunu oynayanlara, bu senaryoyu yazanlara, bu oyunu yönetenlere, bu oyunda figüranlık yapanlara Alaca'dan sesleniyorum; avucunuzu yalarsınız, avucunuzu. Tayyip Erdoğan'ı yemeye sizin gücünüz yetmez, sizin kuvvetiniz yetmez, hiç böyle bir rüyaya kapılmayın, böyle bir hayale kapılmayın. Çünkü bugüne kadar Tayyip Erdoğan'ı yemek için çok düzenler kuruldu, çok oyunlar yapıldı. Kim yemek istiyorsa, bakın bakayım akıbetleri ne oldu. Allah'ın izniyle muvaffak olamayacaklardır. Bu millet, sahip çıktı mı adamına, sonuna kadar sahip çıkar. Özal'a sahip çıktı, Menderes'e sahip çıktı, Atatürk'e sahip çıktı, şimdi de Tayyip Erdoğan'a sahip çıkıyor. Çünkü bu millet adam gibi adamları, milletin adamlarını her daim bağrına basmış, her daim onları korumuştur. Tayyip Erdoğan'a düşmanlık yapanlar, Sayın Başbakan'a düşmanlıklarından değil, Türkiye düşmanı oldukları için. Tayyip Erdoğan da Türkiye'yi büyüten, Türkiye'nin ayağına pranga olan sorunları çözen lider olduğu için düşmanlık yapıyorlar. Onlara ekmek yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bozdağ: ''Avucunuzu yalarsınız'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement