Bozdağ'dan Muhalefete: İktidara Talip Değiller - Son Dakika
Güncel

Bozdağ'dan Muhalefete: İktidara Talip Değiller

Bozdağ\'dan Muhalefete: İktidara Talip Değiller

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve MHP'yi eleştirerek, "Seçimi kaybediyor, hala oturuyorlar.

28.09.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve MHP'yi eleştirerek, "Seçimi kaybediyor, hala oturuyorlar. Kılıçdaroğlu geldi geleli 4 seçimi kaybetti, hala orada. Sayın Bahçeli de öyle, kazandığı seçim yok, 13'ü 14 yaptı mı keyif alıyor. İktidara talip değiller, hayalleri yok, projeleri yok" dedi.

Yozgat'ta partisinin her ay düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patililerine hitaben yaptığı konuşmada, siyasette değişimin önemli olduğunu söyledi. Bozdağ, AK Parti'nin değişimin öncüsü olduğunu söyleyerek, "Pek çok yerde değişim için kavgalar var, değişim için kirli kirli oyunlar var. Bakıyorsunuz CHP'de kasetler devreye girdi, MHP'de kasetler devreye girdi. Çok hesaplar olabilir bunun arkasında. Partilerin dizayn hesabını görmemiz lazım. Eğer siz normal usullerle değişimi doğru zamanda yapmazsanız, o zaman değişmeyenlerden rahatsız olanlar, değişim için başka yollar ararayabilir. Türkiye'nin siyasetinden parti içinde ve ülke yönetiminde değişim ve dönüşümü en doğru biçimde anlayan ve uygulayan kadrolar AK Parti kadrolarıdır" dedi. Bozdağ, şöyle devam etti:

"Dikkat edin ilk defa Türkiye'de bir lider, hem de en güçlü olduğu zamanda, başarısının ve hizmetinin zirvesinde olduğu bir noktada değişimin önünü açıyor. Sayın Cumhurbaşanımız, Türkiye'nin cumhurbaşkanı oldu. Eğer aksi olsa irade devam edecekti. 2015'te Türkiye'nin yeni bir şekilde yola devam etmesine fırsat vermek için 3 dönem kuralı nedeniyle bir dönem ara verecekti. Bu büyük bir ahlak göstergesidir, büyük bir erdemdir ve Türkiye'de siyasetin kendini yenilemesi bakımından da son derece büyük bir örnektir. Ama maalesef diğer partilerde biz bunu göremiyoruz. Seçimi kaybediyor, hala oturuyorlar. Kılıçdaroğlu, geldi geleli dikkat edin referandumu, arkasından seçimi kaybetti, arkasından 30 Mart'ı, arkasından 10 Ağustos'u kaybetti. 4 seçimdir kaybediyor, hala orada. Kendi kongresinde kendine oy vereceğim diye imza veren delegelerin dahi oyunu alamadı, orada duruyor. Sayın Bahçeli de öyle, kazandığı seçim yok, 13'ü 14 yaptı mı keyif alıyor. Seçim barajını kıl payı atladı mı kendilerini başarılı görüyorlar. Türkiye'nin iktidarına talip değiller. Türkiye'ye dair bunların hayalleri yok, projeleri yok, programları yok."

TÜRKİYE, BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA BEDELLER ÖDEDİ

Başörtüsü konusunda daha önce yapılan uygulamaları eleştiren Bozdağ, "Türkiye sadece altyapı ve üst yapıda büyümedi, demokrasisiyle gelişti, hukuk devletiyle de gelişti, çok önemli değişimleri yaşadı" dedi. Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakın 2002'nin Türkiye'sinde Sayın Başbakanımızın eşinin başı örtülü diye büyük kavgalar vardı. GATA'ya gittiğinde büyük sıkıntılar çıktı. Başka başka olaylar oldu. 2007'de Sayın Cumhurbaşkanımız seçildiğinde eşi ile karşılaşmamak için yolunu değiştirenler oldu. 2008'de başka hadiseler oldu. Türkiye bugüne kadar başörtüsü meselesinden çok büyük bedeller ödedi. Kızlarımızın okuma hakkı elinde alındı. Eğitim hakları gasp edildi. Başörütülü diye sınavlara alınmadı, eğitimine devam edenler 'Ya başınızı açarak devam edecekseniz ya da okulu terk edeceksiniz' ikilemi ile karşı karşıya bırakıldı. Çoğu kimse bu baskılar karşısında okullarını terk ettiler, utanmadılar bunu yaparken. Bir de kalktılar 'Parayla bunlar başını örtüyor' dediler. Behey gafiller, behey zavallılar. Parayla başını örten bir hanımefendi Tıp'ta. Tıp'ı bırakır gider mi? Ama bunlar böyle bir zihniyetin temsilcileri, öyle gördüler."

Bakan Bozdağ, orta öğretimde yapılan yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlandığını, isteyen öğrencilerin başını örtebileceğini de hatırlattı, CHP'nin bu konudaki tutumunu eleştirdi. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozdağ'dan Muhalefete: İktidara Talip Değiller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement