Bozdağ: Fettullah Gülen'in Darbe Teşebbüsünde Bulunduğuna Dair Bilgiler Bizim Elimizden Daha Fazla... - Son Dakika
Güncel

Bozdağ: Fettullah Gülen'in Darbe Teşebbüsünde Bulunduğuna Dair Bilgiler Bizim Elimizden Daha Fazla...

Bozdağ: Fettullah Gülen\'in Darbe Teşebbüsünde Bulunduğuna Dair Bilgiler Bizim Elimizden Daha Fazla...

Bozdağ, "Böylesi bir örgütün ABD istihbaratı tarafından takip edilmediğini düşünmek safdillik olur" dedi.

23.02.2017 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozdağ, "Böylesi bir örgütün ABD istihbaratı tarafından takip edilmediğini düşünmek safdillik olur" dedi.

"KANADA'DA ÇİFTLİKLER SATIN ALINDIĞINA DAİR CİDDİ İSTİHBARATLAR VAR"

Bozdağ, Gülen'in başka ülkeye gidebileceği iddialarına ilişkin, " Kanada'da çiftlikler satın alındığına dair ciddi istihbaratlar var" dedi.

"TÜRKİYE İLE AMERİKA ARASINA BİR MARAZA ÇIKARALIM DİYE ATEŞE ODUN ATIYORLAR"

Bozdağ, "15 Temmuz darbe kalkışması sürecinde ABD'nin bir katkısı, rolü, bilgisi var mı?" sorusu üzerine, "Ülkeler arasındaki ilişkilere bakmamız gerekir iki ülke arasındaki ilişkiler iki ülkenin çıkarına. İki ülke arasındaki ilişkilerin iyi gitmesini istemeyen çevreler, her defasında Türkiye ile Amerika arasına bir maraza çıkaralım diye ateşe odun atıyorlar. Bunu yapan büyük çevreler var. Türkiye'nin ABD, Rusya gibi ülkeler ile iyi ilişkileri olması her zaman iyidir. Uluslararası terör ile etkin bir mücadele dayanışmayı gerekli kılıyor. Uluslararası işbirliği şarttır. Fetullahçı terör örgütü de uluslararası işbirliğini gerektiriyor" diye konuştu.

"BİZİM DIŞIMIZDAKİ ÜLKELER EGEMEN BAĞIMSIZ ÜLKELER"

Bozdağ, "Bizim dışımızdaki ülkeler egemen ülkeler, bağımsız ülkeler onlarla ilişkilerin de bir hukuku var. İlişkilileri bu hukuk çerçevesinde yürütmemiz gerekiyor. Ona göre yürütüyoruz" dedi.

"TÜRKİYE MÜTEKABİLİYET İLKESİNİ UYGULAYACAK"

Farklı ülkelere sığınma talebinde bulunanların Türkiye tarafından iade edilmesi talebine ilişkin, "Bundan sonraki süreçte şunu yapabiliriz. Yapıyoruz da Türkiye'ye karşı bu konularda hangi hukuk uygulanıyorsa biz de mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde bizimle dayanışma içerinde bulunanlara suçluların iadesine ilişkin konuda biz de aynı dayanışmayı göstereceğiz. Türkiye'nin taleplerini kulak ardı edenler olduğu zaman da Türkiye'ye yapılan muamelenin aynısını biz de yapacağız. Bu bir terörist ise yapmayacağız. Diğer konularda mütekabiliyet ilkesini uygulayacak" diye konuştu.

"GÜLEN İADE EDİLMEZSE TÜRKİYE- ABD İLİŞKİLERİNE ONARILMASI ÇOK ZOR BİR TAHRİBAT VERİR"

"ABD Gülen'i iade etmezse ya da uzun bir sürece yayarsa Türkiye'nin tavrı ne olur?" sorusu üzerine Bozdağ, "Türkiye- ABD arasındaki ilişkilere büyük zarar verir. Sürecin uzaması da ilişkileri olumsuz etkiliyor. İade edilmemesi kararının çıkması elbette Türkiye- ABD ilişkilerine onarılması çok zor bir tahribat verir. Türkiye bunu kabul edemez. Usame Bin Ladin Türkiye'de olsaydı ABD'nin iade taleplerine kayıtsız kalmış olsaydık ABD bundan rahatsızlık duymaz mıydı? Elbette duyardı" diye konuştu.

"KANADA'DA ÇİFTLİKLER SATIN ALINDIĞINA DAİR CİDDİ İSTİHBARATLAR VAR"

Gülen'in başka ülkeye gidebileceği iddialarına ilişkin, Bozdağ, "Kanada başta olmak üzere çiftlikler satın alındığına dair ciddi istihbaratlar var. Başka ülkeler de var. Kanada da biraz daha yoğunlaşmış çalışma olduğuna dair istihbaratlar var. Tramp'ın seçilmesinden sonra da bu çalışmaların daha da ivme kazandığına dair istihbaratlar geliyor. Bu bilgileri de ABD Adalet Bakanlığı'na da ilettik. Kanada'da yeni alınmış bir arazi kimlerin aldığı isimleri açıklamam istihbarat bilgisi" dedi.

"YUNANİSTAN'A MÜTEKABİLİYET ÇERÇEVESİNDE ADLİ YARDIMLAŞMA OLACAK"

Yunanistan'a sığınan darbe girişiminde bulunanların iadesine ilişkin Bozdağ, "Yunanistan darbe teşebbüsünde bulunup sonrasında kaçan kişilerin iade talebini reddetti. Yargı bunu yaptı. İki ülke arasındaki görüşmelerin tam tersi bir karar. İade edilecekleri yönünde bir beklenti vardı. Sonuç başka türlü çıktı. Bu sonucun böyle çıkması bundan sonraki iki ülke arasındaki ilişkilere yansıyacaktır. Mütekabiliyet çerçevesinde bu adli yardımlaşma konusu ona göre ele alacağız" ifadelerini kullandı.

BYLOCK KULLANAN, FETÖ İLE BAĞLANTILI SİYASİLER" TARTIŞMASI

"ByLock kullanan, FETÖ ile bağlantılı siyasiler" tartışmasına ilişkin Bozdağ, "Soruşturmaların içerisinde geçmişte siyaset yapmış değişik partilerden pek çok siyasetçi var. ByLock ile ilgili konuda çalışmalar devam ediyor. Kim varsa adli süreçler işler. Medyada çıkan isimlere ilişkin bir çok haber asılsız" dedi.

(DARBE TEHLİKESİ) "ÜFÜRÜYORLAR PİYASADA"

"Darbe tehlikesi geçti mi?" sorusuna Bozdağ, "Fettullahçı terör örgütünün bundan sonra Türkiye'de bir güç kullanma ihtimali olduğuna ihtimal vermiyorum. Öyle bir gücü falan kalmadı. Üfürüyorlar piyasada. Verdikleri bütün tarihler geçti. Beklentileri canlı tutmaya çalışıyorlar. Örgütün çözülmesini engellemek için sürekli yalan söylüyorlar" dedi.

Haber: Hakime TORUN/ ANKARA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozdağ: Fettullah Gülen'in Darbe Teşebbüsünde Bulunduğuna Dair Bilgiler Bizim Elimizden Daha Fazla... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü
    18:40 Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan bir apartmanın garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında tamamen yanarak küle döndü. Yangın sonucunda hayatını kaybeden veya yaralanan olmazken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu
    18:40 Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu

    Ankara'nın Altındağ ilçesinde 9 yıl önce boşandığı eşini önce başından keserle yaralayan ve ardından defalarca bıçaklayarak öldüren kadın polise teslim oldu. Olay, saat 03.00 sıralarında Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde meydana geldi. Eski eşi tarafından öldürülen adamın cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı
    18:35 Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi. Muammer Özcura tekrar başkan seçildi.

  • İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı
    18:33 İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı

    İstanbul'da yaşayan Aziz Erkut-Şener Işıl çifti, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla birikimleriyle 2 derslikli bir ilkokul yaptırdı. Okulun açılışında konuşan yetkililer, çifti minnettarlıkla karşıladıklarını ve bölgenin yaralarını sarmak için gösterdikleri çaba için teşekkür ettiler.

  • Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı
    18:28 Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, GT 600 TR plakalı tır, 61 AH 754 plakalı yolcu otobüsü ve 61 AFH 775 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada otobüste bulunan bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Rize istikametinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

  • Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı
    18:24 Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı

    Batman'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Genç Zihinler Yarışıyor projesi kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasının finali gerçekleştirildi. 71 lise arasında yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi birinci oldu. İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerin katıldığı ödül töreniyle yarışma sona erdi.

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti
    18:24 Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü EXPO Kisecik'teki makamında ziyaret etti. Öntürk, ziyarette yapılacak hizmetler ve projeler hakkında bilgi verirken, Masatlı da Öntürk'ün Hatay'ın ihya ve inşasında başarılı işlere imza atacağına inandığını belirtti.

  • Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor
    18:24 Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor

    Yalova'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kortej yürüyüşü ve törenle başladı. Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarması gerektiğini belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ise Yalova'nın turizme uygun çeşitlilik ve imkanlara sahip olduğunu ancak bunların turistik ürüne dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

  • Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti
    18:23 Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti

    Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki turizm heyeti, Vali Alper Tanrısever'i ziyaret etti. Tanrısever, Turizm Haftası dolayısıyla heyeti kabul etti ve görüş alışverişinde bulundu.


Advertisement