Bozdağ: Hangi Bilgi, Hangi Delil ile Bu Açıklamayı Yapıyorsunuz? - Son Dakika
Güncel

Bozdağ: Hangi Bilgi, Hangi Delil ile Bu Açıklamayı Yapıyorsunuz?

Bozdağ: Hangi Bilgi, Hangi Delil ile Bu Açıklamayı Yapıyorsunuz?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, her olayın arkasından, Türkiye'de yaşayan bazı insanların siyasi görüşe, ideolojisine, kendi ön yargılarına göre 'katil' tanımlaması yapılması halinde hukuk devletinden söz edilemeyeceğini söyledi.

13.10.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, her olayın arkasından, Türkiye'de yaşayan bazı insanların siyasi görüşe, ideolojisine, kendi ön yargılarına göre 'katil' tanımlaması yapılması halinde hukuk devletinden söz edilemeyeceğini söyledi. Bozdağ, "Türkiye'de birileri Ankara'daki bu eylemi 'Devlet yaptı', 'Katil devlettir' diye açıklama yapıyor. Ben buradan soruyorum; 'Hangi bilgi, hangi delil ile bu açıklamayı yapıyorsunuz?" dedi.

Bozdağ, Yozgat Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisinin temel atma törenine katıldı. Bekir Bozdağ, yaptığı konuşmada Ankara'da 97 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırılarına değinerek, şöyle dedi:

"Türkiye büyük bir ülke ve büyük olduğu zaman sorunları da büyük olmaktadır. Maalesef geçen cumartesi Ankara'da, Türkiye'nin kalbinde çok büyük bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. On binlerce insanın bir araya geldiği toplantı öncesi hain ve menfur terör saldırısıyla 100'e yakın vatandaşımız hayatını kaybetti, 100'ü aşkın vatandaşımız yaralandı. Ocaklara ateş düştü. Bu acı hepimizin ortak acısıdır, hepimizin ortak taziyesidir."

"HAYATIN AKIŞI DEVAM EDECEKTİR"

Bozdağ, terör saldırılarının hayatın akışını durdurmayı hedeflediğini, 78 milyon kişinin ortak acıyı duyduğunu anlatırken, şöyle devam etti:

"Bu taziye, yas hepimizin. Ama bir şeyi de buradan ifade etmekte fayda var. Terör saldırılarının asıl hedefi; hayatı durdurmak, insanları korku ve paniğe sevk ederek olağan dışı bir durum varmış gibi algı oluşturmaktır. Terörlere mücadele kararlılıkla devam ederken, hayatın akışı da devem edecektir. Ölenlerin, yaralıların acısı hepimizin. Ama teröre cevap vermek için de Türkiye'de hayatın durmaması, normal akışın devam etmesi gerekir. Aksi durum bu eylemleri yapanların amacına ulaşmasına katkı sağlar."

AK Parti'li Bozdağ, terörün kimden, kime karşı yapıldığının önemi bulunmadığını, saldırının muhataplarına veya terör eylemlerini yapanlara göre değerlendirenlerin teröre en büyük desteği verenler olduğunu söyledi. Herhangi bir terör eylemi olduğu zaman herkesin kendi ön yargılarına göre değerlendirmeler yaptığını, bunların hiçbiri gerçek ve doğru bilgiye, delilere dayalı olmayabildiğini ifade etti. Bozdağ, şunları söyledi:

"Adli, idari inceleme ve soruşturmalar bittikten sonra elde olan delilere göre konuşmamız gerekir. Bazen olağan şüpheli görülenler bu işin içinde olmayabilir. Başka hesaplar olabilir. Onun için bilgi, belge ile, delille, gerçek veriyle ancak konuşmalı, ona göre karar vermeliyiz. Her olayın arkasından bizler veya başkaları Türkiye'de yaşayan bazı insanlarımızdan siyasi görüş, ideoloji, kendi ön yargılarına göre katil tanımlaması yaparsa, o zaman hukuk devletinden bahsedemeyiz. Onun için herkes, hepimiz aklı selim ile sağduyu ile olaya yaklaşmalı, sosyal medyada ve diğer alanda iftira, yalan maniple, algı operasyonu yapmak için atılan kirli bilgilere itibar etmemeliyiz. Doğru bilgi ile hareket etmek, doğru adım atmamıza, doğru karar vermemize yardımcı olur." - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozdağ: Hangi Bilgi, Hangi Delil ile Bu Açıklamayı Yapıyorsunuz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement