Bozdağ: "Kadromuz dürüst" - - Son Dakika
Politika

Bozdağ: "Kadromuz dürüst" -

Bozdağ: "Kadromuz dürüst" -

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisince alışveriş merkezinin nikah salonunda düzenlenen seçim koordinasyon kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, her seçimde değişik planlar uyguladığını, milletin iradesine müdahale ederek netice çıkarmak isteyenler de olduğunu söyledi.

13.03.2014 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisince alışveriş merkezinin nikah salonunda düzenlenen seçim koordinasyon kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, her seçimde değişik planlar uyguladığını, milletin iradesine müdahale ederek netice çıkarmak isteyenler de olduğunu söyledi.

Puslu havayı seven ve sürekli karanlıkta, karanlık işler çevirip milletin inanmasını isteyen güçlerin bulunduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Onlar durmuyorlar ve sürekli çalışıyorlar. Gazeteler ne yazarsa yazsın, siyasiler ne konuşursa konuşsun, sermayenin ve medyanın bir kısmı ile işbirlikçiler ne derse desin, 30 Mart'ta son sözü millet söyleyecektir. Son haberi sandıktan millet verecektir, son manşeti millet atacaktır" diye konuştu.

- "Başbakanın yolu kesilmeye çalışılıyor"

Bozdağ, her seçimde ülkenin yolunu, önünü kesmek isteyenler olduğu gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yolunun kesilmeye de çalışıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"1994 mahalli idareler seçimlerinde bir haber çıktı, Tayyip Bey'in villası varmış. Sonra baktılar ki villa değilmiş, gecekonduymuş. Bu sefer 'gecekondu kaçakmış' diye haber yaptılar. Niye? İktidara İstanbul'da geldiğini görüyorlar, 'iktidara gelirse biz bu adamın önünü kesemeyiz' ama hamdolsun İstanbullular, onlara sandıkta Osmanlı tokadı vurdu. 2001'de AK Parti kuruldu, Sayın Başbakanımız genel başkan oldu. Hasan Celal Güzel Beyefendi de Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı oldu. Anayasa Mahkemesi ona 'genel başkan olur' dedi ama aynı Anayasa Mahkemesi şartları yüzde 100 aynı olmasına rağmen Sayın Başbakanımıza 'kurucu genel başkan olamaz' dedi. Üstelik bu kararı tam seçime giderken aldılar. Oyunu 77 milyon Türk milleti bozdu.

Bütün hesapları alt üst ettiniz, kurulmuş bütün tuzakları kuranların başına çarptınız."

"Muhtar bile olamaz dedikleri Başbakanımızı önce vekil, sonra başbakan yaptınız" diyen Bozdağ, "Allah hepinizden razı olsun. 2004 seçimlerinde Kıbrıs meselesi gündemdeydi. 'AK Parti, Kıbrıs'ı satıyor', 'Türkiye'de satılmadık toprak kalmadı' dediler, milletin iradesini etkilemek için koştular, durdular. Aradan 10 yıl geçti, Kıbrıs satıldı mı?" ifadesini kullandı.

- "Bu günlere oyunları boza boza geldik"

Bozdağ, 2007'de Danıştay saldırısı, cumhuriyet mitingleriyle ülkenin dört yanının karıştırıldığına, milletin sokağa dökülerek kardeş kanı dökülmek istendiğini anlattı.

Milletin sağduyusunun bu tuzaklara izin vermediğini aktaran Bozdağ, şunları dile getirdi:

"Cumhurbaşkanımızı seçemedik, seçtirmediler. '367' dediler, Anayasa Mahkemesi utanç abidesi, yüz kızartıcı karar verdi. Sonra 27 Nisan bildirisi geldi. Sonra sizler oylarınızla sandığı patlattınız, yüzde 47 ile 'AK Parti' dediniz ve içinizden Abdullah Gül, cumhurbaşkanı oldu. Biz bu günlere oyunlara gele gele değil, oyunları boza boza geldik. Birilerinin hesaplarını başlarına geçire geçire geldik. Bundan sonra da aynısını yapa yapa yolumuza devam edeceğiz. 2009'da belediye seçimi var, partimizi kapatma davası açtılar. Dünyada finans krizi varken, Türkiye 240'la giden Mercedes gibi giderken, birileri kaptan Başbakan Erdoğan'ın haberi olmadan frene basıyor. Eğer kaptan olmasaydı, Türkiye bu kapatma davasıyla paramparça olurdu ama kaptan sağlam olduğu için beceremediler."

- "Aynı oyunlar oynanıyor"

Ülkenin bu günlere kolay gelmediğini, 2014 yerel seçimleri öncesinde de aynı oyunların oynandığını vurgulayan Bozdağ, "Bu sefer, AK Parti'yi en güçlü noktasından vurmak istiyorlar. Bizim en güçlü noktamız, bu kadronun dürüstlüğüdür, yememesi, yedirmemesi, milletin hakkına, hukukuna, sonuna kadar sahip çıkmasıdır" şeklinde konuştu.

Ülkenin 230 milyar dolarlık bütçesinin 800 milyar doların üzerine çıktığını hatırlatan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz yemedik, yedirmedik, milletin kuruşuna el uzatmadık, el uzatılmasına da asla müsaade etmedik. Dışarıdaki bazı uluslararası örgütler, ülkeler ve gruplar yanlarına aldıkları bazı taşeronlarla ülkedeki karanlık odakların sahipleri, mafyası, bir kısım sermayesi, bir kısım medyası, milletten iktidar umudunu kesen bazı siyasiler, 'bir iftira türküsünü çala çala milletin aklını çeleceğiz ve seçimde netice alacağız' diyorlar, alamazlar. Temiz olanı kirletmeye kirlilerin gücü yetmez. Bu kadro tertemiz bir kadrodur. Yola nasıl ihlasla çıktıysa, nasıl samimiyetle her meseleye sahip çıktıysa, bugün de aynı şekilde devam ediyor. Yarın da her şeye rağmen devam edeceğiz. Hertürlü işbirlikçilere, iftiraya rağmen devam edeceğiz çünkü gücümüzün kaynağı Cenab-ı Allah'ın yardımı, aziz milletimizin duası ve desteğidir.

Bu dua ve destek olduğu sürece yolumuza devam edeceğiz. Bize diz çöktürmek isteyenler, yolumuzu kesmek isteyenler bilmeli ki bize güçleri yetmez."

Daha sonra adliyeyi ziyaret eden Bozdağ, mahkeme salonlarını ve bazı birimleri gezdi, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay ve Baro Başkanı Erkan Köroğlu ile görüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bozdağ: 'Kadromuz dürüst' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement