Bozdağ, Solingen'de Genç Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bozdağ, Solingen'de Genç Ailesini Ziyaret Etti

Bozdağ, Solingen\'de Genç Ailesini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 20 yıl önce Solingen'deki ırkçı kundaklamada 5 aile ferdini kaybeden Mevlüde Genç ve Dursun Genç'i ziyaret etti.

30.05.2013 09:56  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 20 yıl önce Solingen'deki ırkçı kundaklamada 5 aile ferdini kaybeden Mevlüde Genç ve Dursun Genç'i ziyaret etti. Ziyarette Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç da hazır bulundu. Bozdağ bir süre Mevlüde ve Durmuş Genç'le sohbet ederek, acılarını dinledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ burada yaptığı konuşmada, 20 yıl önce yaşanan olayın acısını halen hissettiklerini ifade ederek, bu acının her yıl tazelendiğini söyledi. Irkçılığın yükselişinden büyük rahatsızlık duyduğunu dile getiren Bozdağ, Başka Solingen'ler yaşanmasın mesajını yüksek sesle dile getirdiklerini belirtti. Bu konuda ülke yönetimlerine büyük görevler düştüğünü hatırlatan Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, ırçılıkla mücadelenin sürdürülebilmesi için bütün soruşturmaların her türlü soruyu cevaplandıracak şekilde sonuçlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Solingen'de sadece Genç ailesinin değil, Hepimizin ciğer pareleri yandı diyen Bozdağ, Avrupa'da ırkçılığın artmasından rahatsız olduklarını dile getirdi.

Öte yandan, bu tür ırkçı olayların tekrarlanmaması için hükümetlere büyük görev düştüğünü kaydeden Bozdağ, Bütün soruşturmalar her tür soruyu cevaplandıracak şekilde sonuçlandırılmalı dedi. Yaşanan olayların acısını hala yüreklerinde taşıdıklarını sile getiren Mevlüde Genç ise bu tür olayların tekrar yaşanmamasını dileyerek barış mesajları verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozdağ, Solingen'de Genç Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement