Bozkır, Zonguldaklılarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Bozkır, Zonguldaklılarla Buluştu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, yaklaşan genel seçimin önemine işaret ederek, "7 Haziran seçimlerinin önemi, bundan önceki birçok seçimden daha fazladır.

16.05.2015 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, yaklaşan genel seçimin önemine işaret ederek, "7 Haziran seçimlerinin önemi, bundan önceki birçok seçimden daha fazladır. Bir anlamda Türkiye'nin hangi yöne gideceği bu seçimlerde sizler tarafından takdir edilecektir" dedi.

Zonguldak Dernekler Federasyonu ve Zonguldak Valiliği işbirliğiyle Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen  Zonguldaklılar Hasret Gecesi'ne katılan Bozkır, İstanbul'dan Zonguldak'taki vatandaşlara selamlarını ilettiğini söyledi.

İstanbul'daki Zonguldaklıların 130 bine varan nüfusuyla şehrin demografik yapısında önemli bir yer tuttuğunu belirten Bozkır, Zonguldaklıların hem nüfusu hem de örgütlülüğüyle İstanbul'da önemli bir sinerji oluşturduğunu vurguladı.

Zonguldak'tan İstanbul'a gelmiş kitle olarak vatandaşların ilişkilerini koparmadan yaşamaya devam ettiklerine dikkati çeken Bozkır, Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar daha iyi anlaşırlar" sözünü hatırlattı.

Bozkır, Anadolu'yu Anadolu yapanın binlerce yıllık kültür zenginliği olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Meşhur Zonguldak türküsünde söylendiği gibi 'Karadır kaşların benzer kömüre, ondan ayrı düşmek zarar ömüre'. Zonguldak, memleketimizin, Karadeniz'in en şirin illerinden birisidir. Allah buraya büyük güzellikler vermiş. Ama sadece toprağın üstü değil, toprağın altı da zengindir. Emeğin başkenti de Zonguldak'tır. Sizler, Zonguldaklılar, emeğinizle özellikle madenlerde çalışan madenci kardeşlerim, Türkiye'yi büyüttünüz. Bugünlere gelinmesinde önemli pay sahibisiniz. Sizler alın terinizle, cesaretinizle, yiğitliğinizle Türkiye'yi büyüttünüz, her birinize teşekkürü borç biliriz. Bugüne kadar ülkemizde madenlerde hayatını kaybetmiş kardeşlerime buradan rahmet niyaz ediyorum. Zonguldak'ın tüm şehitlerine, ülkemizin tüm aziz şehitlerine Rabbimden rahmet diliyorum."

Genel seçimler

Türkiye'de 7 Haziran'da genel seçimlerin yapılacağını anımsatan Bozkır, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye demokraside çok önemli noktalara geldiyse, gerçekten seçimlerle ve halkın, milletin takdirine önem verdiği için gelmiştir. Ama 7 Haziran seçimlerinin önemi bundan önceki birçok seçimden daha fazladır. Bir anlamda Türkiye'nin hangi yöne gideceği bu seçimlerde sizler tarafından takdir edilecektir. Türkiye son 10 yılda çok önemli mesafe katetti. 7 Haziran seçimlerinin şöyle bir önemi var; Türkiye acaba Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023'te 2 trilyon dolar milli gelire sahip bir Türkiye mi olacak, yoksa kuyruklar, yokluklar, Merkez Bankası'nın kasasında paraların olmadığı bir Türkiye mi olacak? Bunun kararı burada verilecek. Türkiye 2023'te acaba vatandaşın etnik kimliğine, dini inancına bakılarak öteki olarak yaşamaya mahkum edilmediği bir Türkiye mi olacak, yoksa geçmişte yaşadığımız gibi insanlara ayrım yapılan bir Türkiye mi olacak? Bunun kararını demokratik yollardan en doğru şekilde sizin vereceğinize eminiz."

Konuşmasının ardından Bozkır'a, Zonguldak'ın simgelerinden baston hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bozkır, Zonguldaklılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement