Bozkırın Denizi" Turizm Sezonuna Hazır - Son Dakika
Yerel

Bozkırın Denizi" Turizm Sezonuna Hazır

Orta Anadolu'da yaşayanların deniz ve plaj özlemini karşılayabilecek potansiyele sahip Hirfanlı Baraj Gölü, başta gurbetçiler olmak üzere her yıl binlerce misafiri ağırlıyor.

23.05.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH YILDIZ - Orta Anadolu'da yaşayanların deniz ve plaj özlemini karşılayabilecek potansiyele sahip Hirfanlı Baraj Gölü, başta gurbetçiler olmak üzere her yıl binlerce misafiri ağırlıyor.

Anadolu'nun bozkırları arasında masmavi güzelliği ve doğal plajlarıyla dikkati çeken göl, vatandaşlara yüzlerce kilometre uzakta plajı, güneşi ve kumuyla deniz keyfi yaşatıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının kamp yeri olarak da kullandığı Hirfanlı Baraj Gölü'nde zaman zaman deniz şenlikleri ve yelken yarışları da yapılıyor.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enerji üretiminin yanında balıkçılıkta da bölge halkına fayda sağlayan Hirfanlı Baraj Gölü'nün adeta Orta Anadolu'nun denizi konumunda olduğunu kaydetti.

Her yıl 3 bin genç kamp yapıyor

Tuz Gölü'nün güney doğusunda, Kızılırmak üzerinde yer alan baraj gölü çevresinin yaz mevsiminde plaj ve piknik alanı olarak kullanıma hazır olduğunu ifade eden Şentürk,  "Orta Anadolu'nun deniz ve plaj özlemini karşılayabilecek durumda olan Hirfanlı Barajı göl manzarası, çamlıkları, plajları ve sosyal tesisleri ile oldukça ilgi çekiyor ayrıca göl, balık avına da elverişlidir. Hirfanlı Baraj Gölü çevresindeki Toklumen, Sıdıklı ve Savcılı bölgelerindeki kumsallar, denizi aratmayacak güzelliktedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı olarak düzenlenen gençlik kamplarına her yıl yaklaşık 3 bin gencimiz katılarak dinlenme ve sosyal etkinlik imkanı buluyor. Asfalt yollarla ulaşılan bu bölgelerde sosyal tesisler, restoranlar ihtiyacı karşılamaktadır" diye konuştu.

Turizm alanı ilan edilmişti

Hava sıcaklıklarının artmasıyla yerli ve yabancı turistlerin Hirfanlı Baraj Gölü'ne gelmeye başladığını anlatan Şentürk, özellikle gurbetçi vatandaşların tatil zamanlarında yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

Şentürk, Türkiye'nin kıyı kesimlerindeki kumsalları ve plajları aratmayacak güzelliklerin yer aldığı Hirfanlı Baraj Gölü'nün 2004 yılında turizm bölgesi ilan edildiğini anımsatarak, buranın daha cazip hale gelmesi için yatırımların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Hirfanlı Baraj Gölü

Elektrik üretimi, taşkınların önlenmesi ve sulamada kullanılmak üzere 1959 yılında yapılan ve 1960'da işletmeye açılan Hirfanlı Barajı, Tuz Gölü'nün kuzeydoğusunda Kızılırmak Nehri üzerinde kurulu büyük barajlar arasında yer alıyor.

Gölde, su kuşu sayısı giderek artıyor. Suyu tatlı olan Hirfanlı Baraj Gölü'nün kıyı sahilleri plaj, su sporları ve balıkçılık için elverişli imkanlar sunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozkırın Denizi' Turizm Sezonuna Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement