''Bozkırın Tezenesi" İçin Müzikal - Son Dakika
Yerel

''Bozkırın Tezenesi" İçin Müzikal

KBÜ Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Numan Çakır, "Bozkırın tezenesi" olarak bilinen merhum halk ozanı Neşet Ertaş için "Gönül Dağı Müzikali" hazırladı.

24.03.2015 11:14  Güncelleme: 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAİK EREZ -  Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Numan Çakır, "Bozkırın tezenesi" olarak bilinen merhum halk ozanı Neşet Ertaş için "Gönül Dağı Müzikali" hazırladı.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce "Aşık Veysel Müzikali" yaptıklarını, ozanın bir günlük hayatını anlatan  "Çiçeğin Beyi" isimli kısa film çektiklerini söyledi.

2012'de hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ı anlatan müzikal hazırladıklarını aktaran Çakır, oyunun KBÜ'de 6 Nisan'da sahneleneceğini kaydetti.

Ertaş'ın türkülerinin Türk toplumunun önemli geleneği "abdallığın" devamı niteliğinde olduğunu ifade eden Çakır, "Ertaş'a fazlasıyla ilgi olduğunu görüyorum. Bu konuda bize çok fazla soru soruluyor. Bu, özümüzü kaybetmediğimizi gösteriyor. Eskiye dönüş var. Aşık Veysel'in türküleri genelde günümüze taşınıyor. Ertaş ta çok büyük bir üstat, son abdalımız. Anadolu geleneğinin büyük temsilcisi. Ertaş'ın türkülerinin ilgi görmesi beni mutlu ediyor. Bu müzikalle üniversite gençliği özünü ve kültürünü bilsin istedik" diye konuştu.

Oyunda Ertaş'ı canlandıracak KBÜ Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatih Kayapınar da çocukluğundan beri sanatçının hayranı olduğunu ve onu canlandıracak olmasının kendisini heyecanlandırdığını dile getirdi.

"Üstadın şarkılarıyla büyüdüm" diyen Kayapınar, "Türkülerinde verdiği mesajları anlatabilmek için elimden geleni yapacağım. Gençlerin onu bilmesini istiyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ''Bozkırın Tezenesi' İçin Müzikal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement