Bozkırın Tezenesinin Hayatı Tiyatro ile Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Bozkırın Tezenesinin Hayatı Tiyatro ile Anlatıldı

Bozkırın Tezenesinin Hayatı Tiyatro ile Anlatıldı

Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları Tiyatro Topluluğu, vefatının 3. yılı nedeniyle düzenlenen tiyatro gösterisinde, merhum bozlak ustası Neşet Ertaş'ın hayatını anlattı.

29.09.2015 22:56  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vefatının üçüncü yılı nedeniyle düzenlenen tiyatro gösterisinde Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları Tiyatro Topluluğu, merhum bozlak ustası Neşet Ertaş'ın hayatını anlattı.

Bozlak ustası Neşet Ertaş'ı anma etkinliklerinde konuşan ve etkinliklere ev sahipliği yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ertaş'ı dinlemek, görmek, onun eserlerini seslendirmek kadar onu anlamanın da önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tiyatro gösterimi öncesinde yaptığı konuşmasında, "Neşet Ertaş, sıradan bir sanatçı değil her zaman söylüyoruz. Ertaş, Anadolu topraklarının birikiminin bir yansıması, Ertaş bu toprakların sesi, Anadolu insanının duygusu, sevgisi aşkı idi" dedi.

Ertaş'ın dizeleri ile insanların hislerine tercüman olduğunu anlatan Bahçeci, "Müziği ve sesi ile Neşet Ertaş insanların gönül teline dokunan bir insandı. Sağlığında kendisini tanıma şerefine eriştik. Bundan dolayı mutluyum. Bundan sonra onun ismini ve hayat felsefesini yaşatmak, onun dünya görüşünü yaşatmak, hepimizin en önemli görevlerinden bir tanesi Neşet Ertaş'ın dizelerinde kardeşliği ve barışı, huzuru, hüznü görürsünüz. Bu günlerde kardeşliğe birliğe beraberliğe çok ihtiyaç duyulan zamanlarda Neşet Ertaş bizim için çok daha kıymetli bir hale geliyor. İnşallah bizler onu iyi anlarız. Biz onu müzik etkinlikleri ile anıyorduk. Şehitlerimizin olmasından dolayı müzik etkinliği yapmadık. Devlet Tiyatrolarımıza teşekkür ediyorum. Ertaş'ın hayatını anlatan bir tiyatro etkinliği bizlere sundu" ifadelerini kullandı.

Ertaş için Kırşehir'de Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde mevlid-i şerif okutulurken, protokol Bağbaşı Mezarlığı'nda Ertaş'ın kabri başında dua edip mezarına karanfil bıraktı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bozkırın Tezenesinin Hayatı Tiyatro ile Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement