Bozkurt'ta Mantar Yetiştirme Kursu - Son Dakika
Yerel

Bozkurt'ta Mantar Yetiştirme Kursu

Bozkurt'ta açılan mantar yetiştirme kursuna en çok ilgiyi kadınlar gösteriyor.

29.05.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozkurt'ta açılan mantar yetiştirme kursuna en çok ilgiyi kadınlar gösteriyor.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi, Bozkurt Kaymakamlığı ve İŞKUR Kastamonu Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Kayın Ağacı Kütüğünden Kültür Mantarı Yetiştirme Projesi" kapsamında, Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursa, 21'i kadın 25 kişi katılıyor.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sabri Ünal ve Yrd. Doç. Dr. Kerim Güney'in verdiği kursa katılan kadın kursiyerler, uygulamalı derslerde ağaç kütüklerini kendileri keserek, matkapla mantar yetiştirmeye hazır hale getiriyor.

Yrd. Doç. Dr. Kerim Güney, konuya ilişkin değerlendirmesinde, kursun 2 hafta süreceğini belirterek, "Mantarlar kavak ve kayın ağaçlarında üretilecek. Bu ağaçlarda ilçede yetiştirildiği için kursiyerlerin teminde sıkıntı yaşamayacağını düşünüyoruz. Yarım metrelik bir kavak ağacından yılda 5 kilogram mantar üretimi yapılabilmektedir" diye konuştu.

Arazisi olan bir üreticinin yılda 200 ton mantar üretebileceğini vurgulayan Güney, kursiyerlerin kooperatif kurarak birlikte çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

- KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozkurt'ta Mantar Yetiştirme Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement