Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey Açıklaması

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey Açıklaması

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesinin Yozgat’ın gelişip büyümesine büyük katkı sağlayacak önemli bir kurum olduğunu söyledi.

24.07.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesinin Yozgat'ın gelişip büyümesine büyük katkı sağlayacak önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle Yozgat'ta görev yapan basın mensupları ile Üniversite Kampus alanında kahvaltıda bir araya geldi.

Basın mensuplarının Basın Bayramını kutlayan Rektör Karacabey, Yozgat'ın ve üniversitenin gelişip büyümesinde basın mensuplarının da büyük katkısının olduğunu, üniversitenin gelişmesiyle, kendileri kadar basın mensuplarının da sevinip mutlu olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz Mayıs ayında göreve atanan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karacabey, kendisinin Yozgatlı olduğunu ancak uzun yıllar il dışında kaldığını belirterek, "Bozok Üniversitesine ve Yozgat'a hizmet etmek amacıyla buradayım. Bundan sonra basın mensuplarımızla inşallah sık sık beraber olup, daha çok görüşeceğiz" dedi.

Bozok Üniversitesinin Yozgat için çok önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Rektör Karacabey, " Üniversitemiz çocuklarımızın geleceğinin kurgulanması için önemli bir kurumdur. Yüksek öğretim kurumu olarak çocuklarımıza ve ailelerine yeni ufuklar göstermektedir. Bozok Üniversitesi genç bir üniversitedir. Üniversitelerin kurulmasından sonraki 10-20 ve 30 yıllar çok önemlidir. Üniversitemiz 9 yaşında, bu sebeple bizim için 10'uncu yılımız önemlidir ve biz de bu önemli eşiği en iyi şekilde geçeceğiz. Hedefimiz üniversitemizi bilimde daha başarılı bir hale getirip ülkemizdeki başarılı ilk on ilk beş üniversiteler seviyesine getirmektir. İşte o zaman üniversitemizi hem ilimize hem de ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

Üniversitenin gelişmesi ve Yozgat'a daha faydalı olabilmesi için üniversite halk birlikteliğini sağlama yönünde gayret göstereceklerini ifade eden Rektör Karacabey, "Basın mensuplarıyla sık sık bir araya geleceğiz. Bunun dışında yine sivil toplum örgütleri ile bir araya gelip, vatandaşımızın üniversiteden beklentileri, üniversitemizin halktan ve sivil toplum kuruluşlarından beklentilerini aktarıp fikir alışverişinde bulunacağız" diye konuştu.

Bu yıl Bozok Üniversitesine 4 bin 100 öğrencinin kayıt yaptıracağına değinen Rektör Karacabey, "Yozgat Türkiye'nin en huzurlu ve güvenli şehridir. Türkiye'nin her tarafından şehrimize öğrenci gelebilir. Yozgat halkı ve esnafı olarak bizlerin de gelecek öğrencilere iyi rahat edebilecekleri ortamlar hazırlamalıyız. Özellikle öğrencilere ev konusunda yardımcı olmalıyız. Biz kendi çocuğumuz başka bir ile giderse nasıl davranılmasını istiyorsak, biz de ilimize gelen öğrencilere sahip çıkmalı onları kucaklamalıyız. Esnaflar olarak onlara gidip gelebilecekleri iyi ortamlar sunmalıyız. Öğrencilere hiçbir zaman potansiyel bir suçlu gibi davranmamalıyız, onlara gereken yardımı yapmalıyı" şeklinde konuştu.

Üniversitenin gelişip büyümesinde basın mensuplarının da kendileri kadar sevindiklerini ve mutlu olduklarını ifade eden Rektör Karacabey, "Basın mensupları yazıp çizdikleriyle hem şehrimizin, hem de üniversitemizin büyümesine katkı sağlamaktadır. Bu katkıların bundan sonra da devam edeceğinden hiçbir şüphem yoktur. Bütün basın mensubu arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum ve 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement