Bozok Yaylasına Yüzme Havuzu Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Bozok Yaylasına Yüzme Havuzu Yapılacak

Yozgat Valiliği ve Belediye tarafından şehir merkezinde bin 775 dekar alanda uygulanması planlanan Spor Vadisi Projesinde inşaat çalışmaları başladı.

08.11.2013 11:21  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valiliği ve Belediye tarafından şehir merkezinde bin 775 dekar alanda uygulanması planlanan Spor Vadisi Projesi'nde inşaat çalışmaları başladı. Kayak tesisi, kapalı yüzme havuzu ve spor alanlarının yer aldığı alan içerisinde bulunan gölet çevresinde düzenleme yapılarak geniş kapsamlı spor tesisleri inşa edilecek.

Mesire alanlarının yer aldığı doğal ortamda sandal gezintilerinin de yapılacağı tesis kurulacak. Ağaçlandırma çalışmalarının aralıksız devam ettiği projenin ilk etabı olarak inşa edilecek olan kapalı yüzme havuzunun, 13 Kasım tarihinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılacağı törenle temeli atılacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, 'Spor Vadisi' projesi ile Yozgat'ın çehresinin değişeceğini, spor tesisleri ile doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu nadir yerlerden birini Yozgat'ta tesis edeceklerini söyledi. Vali Yazıcı, "Proje kapsamında ağaçlandırma çalışmalarına başlandı ve 15 bin fidan dikimi yapıldı. Kar yağışı başlayana kadar fidan dikimine devam edilecek. Toplam 90 bin fidan dikmeyi planlıyoruz ve fidanların kısa sürede büyümesi için sulama şebekesinin yapımına da başlandı" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise projenin sadece Yozgat'a değil çevre illere de hitap edeceğini belirterek, Spor Vadisi Projesi Yozgat'ın tanıtımı için yapılan çalışmaların en büyüğü olduğunu belirtti. Başer, "Çok büyük ve iddialı bir projeye başlandı. İnşallah tamamlandığında ne kadar güzel bir proje olduğu görülecek" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozok Yaylasına Yüzme Havuzu Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement