Bozüyük 16 Hafız Daha Yetiştirdi - Son Dakika
Yerel

Bozüyük 16 Hafız Daha Yetiştirdi

Bozüyük 16 Hafız Daha Yetiştirdi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan Kumral Abdal Kız Kur’an kursu öğrencileri için icazet programı düzenlendi.

14.01.2017 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan Kumral Abdal Kız Kur'an kursu öğrencileri için icazet programı düzenlendi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Selami Bağcı, hafızlığın önemine değinerek kız öğrencilere hafızlıklarını ömür boyu muhafaza etmeleri tavsiyesinde bulundu. Bağcı, "Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i gönüllerine nakşederek hafız olan öğrencilerimizin bu sevincini paylaşmak üzere burada toplandık. Hafızlık Kur'an-ı Kerim'i baştan sona ezberlemektir. Allah'ın kelamıyla bütünleşmek ve yürüyen Kur'an olmaktır. Hz. Peygamberimiz (S.A.V: ) müjdelediği o yüce meleklerle beraber olmak ve yine nice üstün vasıflara sahip olmaktır. Gece gündüz demeden bu uğurda fedakarlıkta bulunan bu insanlara yüce Rabbimizin bir vesilesi bir lütfudur. İlçemizde hafızlık eğitimi 2 Kur'an kursumuzda yürütülmektedir. Bunlardan biri Kumral Abdal Kız Kur'an kursumuz, diğeri ise Soğukpınar erkek Kur'an kursumuzdur. Bugün burada Kumral Abdal Kız Kur'an kursumuzun hafızlarının icazet merasimini yapacağız. Zor ve zahmetli bir eğitim olan hafızlık için fiziki mekan son derece önemlidir. Bu amaçla Bozüyük merkezimize modern bir hafızlık merkezi kazandırmak istiyoruz. Onun da inşaatına geçtiğimiz Ramazan ayında başladık. Bu güzide eser siz Bozüyüklülerin bir eseridir. Yine inşallah sizlerin destekleri ile bitirilerek hafızlarımızın hizmetine sunulacak. Burada yüzlerce Kur'an okuyan hafızlarımız yetişecek. Diğer taraftan erkek Kur'an kursu öğrencilerimiz için 4 katlı bir binamızın tahsisi yapıldı. Bunun için İl Müftümüz ve Belediye Başkanımız büyük gayretler sarf ettiler. Ben kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hafızlık eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi hem kolay ezberleme hem de hafızada tutma açısından son derece önemlidir. Bu amaçla ilçemizde Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ile beraber yaptığımız çalışmalarla hafızlık süresini daha da aşağıya çektik. Hafızlarımız daha kısa sürede yetişiyor ve bu birlikteliğin meyvelerini almış bulunuyoruz. Bunun için Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu müdürümüze de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bozüyük Müftülüğü olarak hafızlık için her türlü imkanı sunmaya gayret ediyoruz. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ederken kendilerine bir iki nasihatte bulunmak istiyorum. Bin bir zahmetle bu eğitiminizi tamamladınız. Allah'ın kelamını gönlünüze, kalbinize bahşettiniz. İnşallah ömür boyu muhafaza edersiniz. Diğer taraftan da Kur'an'ın manasına ve içeriğine vakıf olarak onun ahlakı ve o güzel mesajlarını hayatınıza tatbik ederek örnek insan olursunuz. Yine büyük bir özveriyle hafızlarımızı yetiştiren hocalarımıza ve çocuklarımızı bu kutlu yola sevk eden ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Hasan Yaman ise konuşmasında, "Bugün hafızlık kursunu tamamlayan öğrencilerimiz, kursiyerlerimiz çok küçük yaşta kendilerine çok muazzam bir değer kattılar. İnşallah bu kelamı sosyal hayatları ve yaşantılarında da tatbik ederek inşa edecekler. Bunun bu önemli zamanda güncel çerçevede yaşanan olaylar kapsamında da çok kıymetli bir yeri var. Başta İl Müftümüz ve İlçe Müftümüze, hafızlık kursumuzun değerli hocaları ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Kurslarımıza katkılarından dolayı Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bugün burada okunacak duaların özellikle son yıllarda verdiğimiz şehitlerimizin ruhlarına temas edeceğini, dokunacağını düşünüyorum. Yine özellikle terörle mücadelede var güçleriyle mücadele eden silahlı kuvvetlerimizin mensuplarını da saygı ve minnetle anmak istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmam Hatibi Mehmet Bilir tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Semazen gösterilerinin ardından hafız öğrencilere hocaları tarafından taçları giydirilerek başarı belgeleri verildi. Hafız öğrencilerin babaları sahneye davet edilerek yaşadıkları haklı gururu evlatlarıyla paylaşmalarına fırsat verildi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve eşi Emine Bakıcı tarafından hafız öğrencilere hediyeler verildi. Hatıra fotoğrafları çekinilmesi sonrasında program sona erdi.

Programa Kaymakam Hasan Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Müftüsü Necati Akkuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Halis Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Belediye Başkan yardımcıları Ali Avcıoğlu ve Hayrettin Eldemir, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, okul müdürleri, Kur'an kursu öğreticileri, hafız öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük 16 Hafız Daha Yetiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement