Bozüyük Açık Cezaevi'nde Seminer - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Açık Cezaevi'nde Seminer

Bozüyük Açık Cezaevi\'nde Seminer

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde AKUT Kurucu Başkanı ve ünlü dağcı Nasuh Mahruki tarafından 'Kendi Everest'inize Tırmanın' kitabından örneklerin anlatıldığı bir seminer verildi.

02.07.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde AKUT Kurucu Başkanı ve ünlü dağcı Nasuh Mahruki tarafından 'Kendi Everest'inize Tırmanın' kitabından örneklerin anlatıldığı bir seminer verildi.

Açık cezaevi konferans salonunda düzenlenen seminerde Nasuh Mahruki, dağlara tırmanarak ulaştığı hedefleri ve başarıları insanların doğru seçim ve kararları yapmaları için dinleyicilere yansıtmaya çalıştı. Mahruki, "Kendimiz gibi olursak değerli oluruz. O yüzden kitapta da zaten hep vermeye çalıştığım mesaj siz önce kendiniz olmaya karar verin. Ondan sonra kendi içinizdeki cevheri keşfedin. Sonra da bu cevheri ve potansiyeli ortaya çıkarmanın yollarını arayalım. Herkes Everest Dağı'na tırmanamaz belki ama herkesin kendi hayatında Everest'leri vardır. Dolayısıyla aslında hepimiz farklıyız. Asıl önemli olan o farklılığın içindeki değeri ortaya çıkarmaktır. Bütün mesele bu potansiyeli gerçek bir performansa dönüştürmektir. İşte o potansiyelinizi gerçek bir performansa dönüştürebilirseniz, yani kendi hedeflerinize ulaşabilirseniz o zaman potansiyelinizin de hakkını vermişsiniz demektir. Bu potansiyelin hakkını verebilmek için hayatın içinde kendimizi aramalıyız. Türkiye'de herkes aynı tezgahtan geçirilmeye çalışıldığı için gençlerin içindeki farklılıkları, özgür özelliklerini ortaya koyamıyoruz. Ama gelişmiş ülkeler daha 5 yaşında iken çocuklarına yatırım yapmaya başlıyor. Onların yeteneklerini ortaya çıkartarak, yetenekleri çerçevesinde bir yol, hedef ve yaşam biçimi kurmalarını sağlıyor. Aslında hepimizin geleceğinde sonsuz sayıda gelecek senaryosu var. Bunlar bizim seçimlerimize, tercihlerimize, kararlarımıza ve eylemlerimize ve hayatın bize nasıl bir yol açacağına göre şekilleniyor. Yaptığımız seçimleri doğru veya yanlışlarını göz etmeksizin bardağın dolu tarafından bakarak, yanlış yapsak bile bu hatadan ders çıkarmalıyız. Varabileceğiniz en büyük hedefi seçmenizde yaptığınız hataların aslında basit birer yanlış olduğunu, doğru yolu bulabilmeyi ve hızlı kararlar vererek başarıya ulaşabileceğinizi öğrenebilirsiniz" dedi.

Seminere Bozüyük Açık Cezaevi Müdürü Kerim Çiftlikli, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Eskitütüncü, Bozüyük AKUT ekibi, cezaevi personeli ve hükümlüler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Açık Cezaevi'nde Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement