Bozüyük Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.

08.10.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.

Meclis salonunda yapılan toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü. Ayrıca toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubu ise yazılı önerge vererek 2 konuda bilgi istedi. İlk gündem maddesinde 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (g) fıkrasına ve 30 Eylül 2014 tarihli Cemal Sosa, Arif Karabektaş, Mehmet Kemal Bakkalcıoğlu ve Şerife Turgut dilekçesine istinaden 907 Ada 17 nolu parselin belediyeye hibe edilmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Çarşı Mahalle, 907 ada 17 nolu parselde kayıtlı ve imar planımızda konut alanında kalan taşınmazda imar planı değişikliği talebi görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve 6 Ağustos 2014 tarihli NTB Gıda Turizm İnş. Petrol ve Taşımacılık San. ve Tic. A.Ş.'nin dilekçesine istinaden; Poyra Köyü, 1328 nolu parselde hazırlatılan ilave imar planı talebinin tekrardan değerlendirilmesi talebi görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi.

3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve 29 Eylül 2014 tarihli Alaettin Şeker'in dilekçesine istinaden; Yeni Mahalle; Adacaaltı Mevkii, 67 ada 19 nolu parselde kayıtlı taşınmazda ilave imar planı talebi görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi.

3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Çarşı Mahalle, Baharözü mevkiinde ilave revizyon imar planının görüşülmesi talebi görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi.

3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Bozüyük İlave Revizyon İmar Planı Plan Hükümlerin revize edilmesi talebi görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesi (e) fıkrasına istinaden; Çarşı Mahalle 271 Ada 34 nolu parselde kayıtlı taşınmazda bulunan Belediye İş Merkezindeki, Kasımpaşa Mahallesi 398 ada 86 nolu parselde kayıtlı taşınmazda bulunan Belediye İş Hanındaki ve Yeni Mahalle 1082 Ada 1 nolu Parselde kayıtlı taşınmazda bulunan büroların ve dükkanların satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi talebi görüşüldü.

Yapılan görüşmeler sonunda belediye iş merkezi, belediye iş hanı ve kapalı pazarda ki büro ve işyerlerinin satışı için encümene yetki verilmesi konusu oylandı. Yapılan oylama sonunda AK Parti ve MHP kabul yönünde oy kullanırken CHP ret yönünde oy verdi.

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97. maddesine istinaden, ilçe merkezinde bulunan cadde ve sokaklarda otopark yerlerinin belirlenerek kiraya verilmesi ve belediye ile ilçe emniyet müdürlüğü arasında kalan alandaki durak yerlerinin belirlenmesi konusu görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

5018 Sayılı Kanunun 9. maddesi ve 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesine göre belediyenin 2015-2019 yılları stratejik planın görüşülmesinin Meclis üyelerinin incelemelerinin ardından cuma günü yapılacak 2'nci bileşimde görüşüleceği belirtildi.

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 96. maddesine istinaden Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 45 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu genel tebliği uygulamasının görüşülmesinde reklam ücretlerinin belirlenmesi konusu plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Belediye Şehirlerarası Otobüs Terminalinde boş olan 16 nolu bilet satış yerinin Halk Eğitim Merkezine 2 yıl süreyle ücretsiz tahsisi konusunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Belediye MHP Meclis üyeleri tarafından verilen yazılı önerge; 4 Eylül Parkı İşletme İhalesinin; tarihi, ilan şekli, şartları ve kim tarafından alındığı konusunda tarafımıza bilgi verilmesi konusu görüşülerek konu ile ilgili dökümanlar yazılı olarak Meclis üyelerine sunuldu. Ardından Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Son olarak CHP ve MHP grubu tarafından verilen ek önergeler görüşüldü.

CHP grubunun Çarşı Mahalle üst geçidinin durumu hakkında bilgi verilmesi konusunda sözlü önergesine Başkan Bakıcı cevap verdi. Başkan Bakıcı, üst geçit çalışmasının devam ettiğini ve proje aşamasında olduğunu söyledi.

MHP grubunun bazı basın kuruluşlarında yer alan ve görevi kötüye kullanma ile imar kirliliğine neden olma gerekçesi ile yargılanmaları gündeme gelen bazı Meclis üyelerininde yer aldığı haberler hakkında yazılı önergesi için Başkan Fatih Bakıcı, konunun eski belediye başkanının danışmanı tarafından bazı inşaatlardaki yapıların ruhsata uygun yapılmadığı gerekçesi ile yapılan şikayet sonrasındaki bir dava olduğunu kaydetti. Bakıcı, "Buna benzer geçmişten gelen yapılarla Bozüyük'te yüzlerce daire yer almaktadır. Burada şahsın art niyeti net bir şekilde ortadadır. Bizden bu konuda gerekli evraklar istendi ve bizde gerekli evrakları savcılığa teslim ettik. Konu tamamen imar ile ilgili bir konudur. Dava devam etmektedir. Yapılacak proje tadilatları ile yapının ruhsata uygun hale getirilmesi sonrasında davanın düşeceği inancındayız" dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından toplantı sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement