Bozüyük Hem Yıl Sonu Sergisini Açtı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Hem Yıl Sonu Sergisini Açtı

Bozüyük Hem Yıl Sonu Sergisini Açtı

Bilecik’in Bozüyük İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün (HEM) 2015-2016 eğitim öğretim yılında açmış olduğu kursların yıl sonu sergisi törenle açıldı.

27.05.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün (HEM) 2015-2016 eğitim öğretim yılında açmış olduğu kursların yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Kurumun konferans salonundaki programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner tarafından bir konuşma yapıldı. Rıdvan Güner "Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim" ilkesiyle başlamış oldukları bir yılın daha sonuna geldiklerini söyledi. Güner, konuşmasında "Hızla artan bilgi ve gelişen teknoloji bireylerin eğitim ihtiyaçlarını artırmıştır. Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler toplumsal, kültürel, siyasi ve ekonomik alanlarda devrim niteliğinde değişikliklere neden olmaktadır. Halk Eğitimi Merkezi müdürlükleri, uyguladığı modüler programlarla halkımızın sosyal kültürel becerilerini arttırmak, mesleki bilgilerini yenilemek veya yeni meslekler kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlerin "ben de varım" demesini sağlamak, açık öğretimde okuyanlara kayıt işlemleri ve ders seçimlerinde yardımcı olmak, sportif ve kültürel alanda kurslar açarak çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmaktadır. Spor kurslarımızda; Dart Türkiye Şampiyonası sıralamalarında toplamda 39 derece elde edilmiştir. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda 3 kursiyerimiz Dart turnuvalarında Milli Takıma seçilmiş olup ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır. Basketbol, voleybol, bocce kurslarında sporcularımız grup müsabakalarına katılmışlardır. Spor kurslarımızdaki amacımız geleceğimizi esiri olduğu teknoloji ve kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. 1 Eylül 2015 tarihinden bugüne kadar; 25 aile eğitimi kursu 524 kursiyer, 38 okuma yazma kursu 132 kursiyer, 175 mesleki kurs 3886 kursiyer, 387 genel kurslar 11143 kursiyer, olmak üzere toplam 625 kurs açılmış olup 15 bin 685 kursiyer kurslarımızdan faydalanmıştır. 'Bozüyük İçin Hep Birlikte El Ele' sloganıyla beraber çalıştığımız belediyemiz mahalle konaklarındaki kurs merkezleri, maddi ve manevi destekleriyle sürekli yanımızda olmuşlardır. Çalışmalarımızda bizlere sürekli destek olan başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı ve belediyemiz personeline, okul yöneticilerine, çalışma arkadaşlarım ve kursiyerlerimiz adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Ardından minik öğrenciler tarafından mehteran gösterisi sahnelendi. Minikler tarafından defile, müzik dinletisi, ritm ve halk oyunlarıyla program sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Hem Yıl Sonu Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement