Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Bozüyük ilçesinde "15 Temmuz Kahramanlarımızla Beraberiz" adlı söyleşi düzenlendi.

20.02.2017 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük ilçesinde "15 Temmuz Kahramanlarımızla Beraberiz" adlı söyleşi düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi tarafından Metristepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki grup arasında bulunan ve olaylar sırasında ayağından yaralanan Safiye Bayat, söyleşide, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

"15 Temmuz bizim için asra bedel bir lütuf gecesiydi." diyen Bayat, "Sadece ve sadece inanan kalplerin orada bulunduğu, gazaya yürüdüğü Allah tarafından verilmiş bir geceydi. Saadet rüzgarıyla, ferasetiyle, cesaretiyle zalime keskin bakışıyla, bayrağımızdaki hilale adanmış bir zafer gecesiydi. 15 Temmuz'u anlat anlat, bitiremeyeceğim, bitirmeyeceğim de. Çünkü o gecenin benim için çok güzel anlamları var." ifadesinde bulundu.

Ardından, darbeye karşı direnenlerden Mehmet Köse, Metin Doğan ve Orçun Şekercioğlu da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını dinleyenlerle paylaştı.

Program sonunda konuşan Kaymakam Hasan Yaman, "15 Temmuz akşamı aziz milletimiz, tarihin en karanlık, en ağır, en vahim olaylarından birini yaşadı. FETÖ terör örgütü mensupları milli iradeye demokrasimize müdahale etmek istediler. Fakat bu müdahale aziz milletimizin inancıyla, imanıyla, kararlılığıyla, çelikten göğsüyle başarısızlığa uğratıldı. Bu günler birlik ve beraberlik günleridir." dedi.

Etkinlik sonunda protokol üyeleri tarafından 15 Temmuz gazilerine plaketleri takdim edildi, katılımcılara da 15 Temmuz hatıra paraları hediye edildi.

Moderatörlüğünü Bekir Develi'nin yaptığı söyleşiyiye, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement