Bozüyük'te 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te 29 Ekim Coşkusu

Bozüyük\'te 29 Ekim Coşkusu

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, cumhuriyetin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

29.10.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, cumhuriyetin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Bozüyük Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen törende öncelikle Kaymakam Köksal Şakalar ile birlikte protokol mensupları tarafından Metristepe Kültür Merkezinde kutlamalar kabul edildi. Kutlamaların kabulünün ardından kapalı spor salonuna geçilerek programa burada devam edildi. Buradaki programda ilk olarak Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından öğrencilerin ve halkın bayramı kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Köksal Şakalar tarafından günün önemini belirten konuşma yapıldı.

Kaymakam Köksal Şakalar yaptığı konuşmada, düşmanların neden bize düşman olduğunu ve neden Bozüyük ve Polatlı'ya kadar geldiklerini tarihten günümüze örneklerle anlattı. Şakalar, "Gazi Mustafa Kemal ile birlikte gazi olan tüm gazilerimiz bize bu cumhuriyeti, bu istiklali ve bu memleketi armağan eden tüm isimli, isimsiz kahramanları rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Biz tarih boyunca insanların dinlerine, dillerine ve kültürlerine saygı gösterdik. Ama Avrupalılar bu insanların dillerini, dinlerini ve kültürlerini değiştirmişler ve medeniyet adı altında bu insanları sömürmeye devam ediyorlar. Biz zannettik ki artık dünyada savaşlar olmayacak. Biz insanların öldürülmediği, çocukların ağlamadığı bir dünya düşündük. Ama görüyoruz ki Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Afganistan'da, Kırım'da, Gürcistan'da yeni savaşların yaşandığını görüyoruz. Sevgili gençler bize düşen bugün her günden daha fazla çalışmak tekrar güçlü olmak ve dünyada barışı adaleti hakim kılmaktır. Bizim güçlü olduğumuz dünyada barış vardır, huzur vardır, esenlik vardır. Ama bugün ki güçlü ülkelerin ne yaptığını hepimiz görüyoruz. Onun için Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyet seviyelerinin üzerine çıkmak gerekiyor. Daha fazla uzatmadan hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" dedi.

Daha sonra hep bir ağızdan 10'uncu Yıl Marşı söylendi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından cumhuriyetin kuruluşunu simgeleyen drama sahnelendi. Ortaokullar ve liseler arasında düzenlenen cumhuriyet konulu yarışmada dereceye giren şiir ve kompozisyon dalındaki eserler okundu. Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibinin gösteriyle tören son buldu.

Törene, Kaymakam Köksal Şakalar, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, TSO Başkanı Buğra Levent, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement