Bozüyük'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Bozüyük\'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93.’üncü yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

30.08.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93.'üncü yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Protokol mensuplarınca Atatürk Anıt'ına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, 30 Ağustos Zaferinin önemine değindi. Binbaşı Koç, konuşmasında, "Dünya Savaşı müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler sonucunda Mondros Mütarekesi imzalanmış. İmzalanan anlaşma ile bin yıldır üzerinde kan dökülen yurt edindiğimiz Anadolu toprakları, o dönemin büyük devletleri tarafından işgal edilmiş, ayrıca tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr Antlaşması da ulusumuza dayatılmıştır. İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına yaşlımıza, kadınımıza, çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence zulüm ve hareketlerde bulunmuşlardır. İşte böylesine olumsuz görünen üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal ve onun dava arkadaşları, bağımsızlık meşalelerini yakarak ya istiklal ya ölüm parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Mustafa Kemal'in başkomutanlığı altında Türk kuvvetleri, düşmanın beklemediği yerden taarruza geçerek düşmanı aldatmayı başarmıştır. Şuan içerisinde yaşadığımız bu güzide Anadolu ilçesi Bozüyük'ün de Kurtuluş Savaşındaki katkıları büyük olmuştur. Kurtuluş Savaşının batı cephesinin ilk kuruluş günlerinde Bozüyük bir müddet cephe karargahı olmuş ve halkın gösterdiği vatan sevgisi ve fedakarlıkla 1920 Haziran'ın da başlayan ve Bursa'nın düşmesi ile sonuçlanan ilk düşman taarruzunun Eskişehir'e doğru ilerlemesinin önlenmesinde ordumuz için dayanak noktalarından biri olmuştur. Hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk devletinin ve Türk Cumhuriyetinin temeli burada taçlandırılmıştır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatırları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Program son olarak Belediye Düğün Salonu'nda Vali Yardımcısı H. İbrahim Acır ve protokol mensupları tarafından tebrikleri kabulü ile sona erdi. Törene Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement