Bozüyük'te Bosder'in Arabaşı Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Bosder'in Arabaşı Etkinliği

Bozüyük\'te Bosder\'in Arabaşı Etkinliği

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Sivrihisarlılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (BOSDER) tarafından geleneksel hale getirilen Arabaşı etkinliği düzenlendi.

18.01.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Sivrihisarlılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (BOSDER) tarafından geleneksel hale getirilen Arabaşı etkinliği düzenlendi.

İlk kez bu kadar geniş katılımlı olarak yapılan etkinliğine çok sayıda davetli katıldı. Dernek Başkanı Suat Erbay, konuklara hitaben yaptığı konuşmada, 2012 yılında Bozüyük'te yaşayan Sivrihisar sevdalıları olarak kurdukları derneği bugüne kadar yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde başardıklarını anlatan Erbay, "Derneğimizin kurulmasında büyük emeği geçen ilk başkanımız merhum Taner Gürkök'ü rahmetle anıyorum. Güzel vatanımızı canları pahasına koruyan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ülkemize ve acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Bugüne kadar derneğimizden desteklerini esirgemeyen hep yanımızda olan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'ye Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu ve üyelerine, diğer sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve daima yanımızda olan Eskişehirli, Sivrihisarlı ve Bozüyüklü hemşerilerimize teşekkür ederim. Arabaşı etkinliğimiz adı altında siz değerli dostlarımızla beraber olmaktan kıvanç duyuyoruz. Amacımız Bozüyük'te yaşayan bin 200 kadar Sivrihisarlılar olarak yöresel örf, adet ve kültürümüzü sizlerle birlikte paylaşıp yaşamaktır. Bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan sizlere ve etkinliğimiz için bizlere maddi ve manevi destek sağlayan tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Devamında etkinliğe katılan misafirler söz aldı. Ardından slayt gösterisi eşliğinde dernek faaliyetleri anlatıldı. Merhum Kurucu Başkan Taner Gürkök anıldı. Ardından Sivrihisar'a özgü arabaşı ikramı yapıldı. Etkinlik hoş sohbet ve ikramların ardından hatıra fotoğrafları çekinilmesi ile sona erdi. Etkinliğe Sivrihisar, Eskişehir ve Bozüyük'ten gelen çok sayıda davetli katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Bosder'in Arabaşı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement