Bozüyük'te Medine Camisi'nin Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Medine Camisi'nin Temel Atma Töreni

AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz: "Medine, bizim medeniyetimizin, İslam devletinin ilk başkenti"

14.04.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, "Medine, bizim medeniyetimizin, İslam devletinin ilk başkenti" dedi.

Poyraz, Yeşilkent Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapımına başlanan Medine Camisi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, cami yapımına destek veren herkese teşekkür etti.

Medine Camisi'nin, Bozüyük'e, Yeşilkent'e ve medeniyetin bir kilometre taşı olması anlamında da yeniden büyük medeniyete hayırlı olması dileğinde bulunan Poyraz, şöyle konuştu:

"Medine, bizim medeniyetimizin, İslam devletinin başkenti. Biz eğer cidden atalarımız gibi yeniden büyük medeniyetimizi inşa etme iddiasındaysak, hem kendi yaşantımızı hem neslimizin geleceğini buna göre şekillendirme noktasında iddiamız varsa, başka yere dönüp bakmaya gerek yok. Bakacağımız yer işte Medine. İnşallah bu ismiyle müsemma olan bu camimiz, bu anlamda yeniden büyük medeniyetimizin inşası noktasında da hayırlı hizmetlere vesile olur."

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da Allah'ın evinin olduğu her yere desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ederek, "Allah'ın evinin yapıldığı yerler, sürekli sabit geliri olan yerler değildir. Sadece duyarlı vatandaşlarımızın destek olmasıyla bu camimiz tamamlanacak ve içinde ibadet yapılacak" diye konuştu.

Müftü Burhan Çakır ise camilerin, bir milletin hayatında, gelişmişliğinde ve huzuru yakalamasında çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Yapılan duaların ardından Poyraz ve beraberindekiler caminin temelini attı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Medine Camisi'nin Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement