Bozüyük'te Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Öğretmenler Günü Kutlaması

Bozüyük\'te Öğretmenler Günü Kutlaması

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle Bozüyük Belediyesi’nin katkılarıyla öğretmenler günü programı düzenlendi.

24.11.2014 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle Bozüyük Belediyesi'nin katkılarıyla öğretmenler günü programı düzenlendi.

Öğretmenler günü kutlama programı Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Cumhuriyet meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Daha sonra Bozüyük Belediyesinin katkılarıyla Grand Çalı otelde öğretmenler günü programı düzenlendi.

Burada saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından günün anlam ve önemine binayen bir konuşma yapıldı. Gümüş konuşmasında, "Sizler dünyanın en kutsal işini yapıyorsunuz. Hepinizin hayatında unutamadığımız öğretmenlik anıları vardır ya, işte siz unutulamayanı, unutulmayanı yapanlarsınız. Sizin emeğinizi, yaptıklarınızı, kelimelerle, cümlelerle sınırlandırmak istemiyorum. Şunu bilin ki, devletimiz ve bizler, sadece 24 Kasım'da değil, eğitim öğretim için her zaman sizlerin yanında olacağız" dedi.

Ardından, Prof. Dr. Aytaç Açıkalın tarafından öğretmenler ile ilgili bir seminer verildi. Açıkalın, meslektaş ortamında öğrenim ve eğitime ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı. Hayat hikayesinden kesitler sundu. Kendine has üslubuyla öğretmenler ve konukları kimi zaman güldürdü, kimi zaman düşündürdü.

Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: "Türkiye bugün karakter ve dürüstlük yönünden sıkıntılar çekiyor. Bizim iyi bir doktor, öğretmen, mühendis vediğer meslek dallarına sahip insanlardan önce karakterli ve dürüst insanlara ihtiyacımız var. Bizim karakterli ve farklı düşünen insanlar yetiştirmemiz lazım. Öğretmenlik mesleği çocukların, gençlerin yetişmesi için ortam hazırlayan bir meslektir. Çocuğu geliştirmek ve yetiştirmek çok önemlidir."

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, kendisinin bu mevkilere gelmesinde emeği geçen öğretmenlerine teşekkür ederek günlerini kutladı. Geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazası sonucu vefat eden Öğretmen Yasemin Eren'e Allah'tan rahmet diledi. Yine ebediyete intikal eden diğer öğretmenlere de Allah'tan rahmet dileyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Ardından emekli olan ve branşlarında üstün başarı sağlayan öğretmenlere hizmet şeref madalyası ve plaketleri verildi. 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Son olarak mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin yemin etmesiyle program sona erdi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından Prof. Dr. Aytaç Açıkalın'a günün anısına plaket takdim edildi.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Bozdoğan, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement