Bozüyük'te Okulların Birleştirilmesi - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Okulların Birleştirilmesi

Bozüyük\'te Okulların Birleştirilmesi

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bozüyük Kız Meslek Lisesi)’nin tahliye edilmesinin ardından iki okulun birleştirilmek istenmesine Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Yel de tepki gösterdi.

25.02.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bozüyük Kız Meslek Lisesi)'nin tahliye edilmesinin ardından iki okulun birleştirilmek istenmesine Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Yel de tepki gösterdi.

Ömer Yel, kararın yanlış olduğunu ve bu birleştirme kararı nedeniyle İMKB Anadolu Lisesi'ndeki öğretmen ve öğrencilerin huzursuz olduğunu söyledi. Yel,yaptığı açıklamada, "Deprem Türkiye'nin bir gerçeğidir. Bina çürük çıktı ve oturulamaz raporu verildi ise tabii ki bu binanın boşaltılması gerekiyor. Ancak okulların taşınma kararı alınırken daha geniş katılımlı bir toplantı yapılabilirdi. Nasıl bir çözüm üretilmesi konusunda fikirler alınabilirdi. Ama bunlar yapılmamış. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bozüyük Kız Meslek Lisesi)'nin Bozüyük Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi binasına taşınması Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi'nin İMKB Anadolu Lisesine taşınması konusunda kararlar ve onaylar alınmış. Bu saatten sonra değiştirirler mi değiştirmezler mi bilemiyorum. Ama daha değişik bir organizasyon yapılabilirdi diye düşünüyorum. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bozüyük Kız Meslek Lisesi)'nin bir kısmı Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi'ne bir kısmı İMKB Anadolu Lisesine taşınabilirdi. Zafer İlkokulunun boş binası değerlendirilebilirdi. Önümüzdeki yıl içinde Özürlüler Okulunun yeni binası bitecek. Turizm Meslek Lisesi eski popülaritesini kaybetmiş durumda. Turizm Meslek Lisesi özürlüler okuluna taşınarak Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bozüyük Kız Meslek Lisesi) Turizm Meslek Lisesine taşınabilirdi. Turizm Meslek Lisesi de öğretmen evine bağlanır. Öğretmen evinde uygulama şansı bulabilirlerdi. İMKB Anadolu Lisesi Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi'ni kaldırabilecek bir düzeyde değil. Okulun kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarını kapatarak resim ve müzik odalarını kapatarak öğrencilere etkinlik için saha bırakılmıyor. Başarılı bir okulu bir şekilde yok etmenin yollarını bulmuşsun. Kararın ardından okulda ki öğretmen ve öğrenciler de bir mutsuzluk var. Öğretmenler tayin istemeyi düşünüyor. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Daha iyi çözümler bulunabilirdi diye düşünüyorum. İnşallah yeniden değerlendirirler ve daha güzel çözümler bulurlar. Yeniden daha geniş bir çerçevede değerlendirerek yeni bir karar alabilirler diye umuyorum." dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Okulların Birleştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement