Bozüyük'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'ten Kısa Kısa

ADD Bozüyük Şube Başkanı Aksu: "23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin manevi gücü ve değeri büyüktür"

22.04.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu, 23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) manevi gücü ve değerinin büyük olduğunu bildirdi.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün yürüttüğü çalışmaların sonucunda açıldığını kaydetti.

TBMM'nin Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması sonrasında ulusal egemenliğe, tam bağımsızlığa dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağladığını ifade eden Aksu, şunları belirtti:

"Ülkemizi ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkartacak Atatürk devrimlerine karar vererek, ulusal ekonomiyi, ulusal eğitimi, ulusal savunmayı, ulusal sanayiyi, ulusal ve çağdaş hukuk sistemini kurarak, ulusal kültürümüzün gelişmesine katkılar sağlayarak tarihsel görevini yapmıştır. ADD olarak inanıyoruz ki, TBMM yarınlarda da ülkemizin varlığının ve birliğinin temel dayanağı olan Atatürkçü düşüncenin ışığında sağlıklı kararlar alacak. Milletleşme, çağdaşlaşma, uygarlaşma, özgürleşme ve kalkınma sürecimize önemli katkılar sağlayacaktır 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin manevi gücü ve değeri büyüktür."

ANKA zihinsel engelli çocuklar tiyatro gösterisi

Bozüyük'te, ANKA Zihinsel Engelli Çocuklar Tiyatro Grubu tarafından stand-up gösterisi sunuldu.

Belediye düğün salonunda, Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen gösteride sahne alan Down sendromlu Hüseyin Uras Ersin, stand-up gösterisi sundu.

Gösteri sonunda Ersin, çocuklarla birlikte çeşitli oyunlar oynadı.

Etkinliği, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Avcıoğlu, Hayretttin Eldemir ve Mustafa Yürükçü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı,  Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik ve İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler izledi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement