Bozüyük Ziraat Odası Başkanlığı Seçim Sonucu Yaşanan Tartışmalar - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Ziraat Odası Başkanlığı Seçim Sonucu Yaşanan Tartışmalar

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Ziraat Odası Başkanlığını seçimlerinde güven tazeleyerek 1 oy farkla yeniden Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Süleyman Çaydere, kaybetmenin hazımsızlığı ile seçimin iptal edilmesi için illegal yollara başvurulduğunu iddia ederek konuyla ilgili olarak C. Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

23.02.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Ziraat Odası Başkanlığını seçimlerinde güven tazeleyerek 1 oy farkla yeniden Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Süleyman Çaydere, kaybetmenin hazımsızlığı ile seçimin iptal edilmesi için illegal yollara başvurulduğunu iddia ederek konuyla ilgili olarak C. Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Başkan Çaydere, yaptığı açıklamada, seçimlerin demokratik bir şölen havasında, hiçbir itiraza yol açmadan yaptıklarını belirtti. İki listenin yarıştığı genel kurulda listelerini destekleyen desteklemeyen, ancak genel kurula katılıp, demokrasi şöleni sağlayan tüm delegelere teşekkür eden Süleyman Çaydere, "Bizimle birlikte emek veren listemizde bulunan ve bu zorlu göreve bizlerle beraber seçilen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ancak seçimlerin havası ve psikolojik stresiyle seçim sonrası, seçimi sandıkta kaybettiği halde, seçimden sonra kapı kapı gezip, seçilen arkadaşlardan istifa dilekçelerini toplayanların bilmesi gereken bir şey var. Demokrasi sandıkta ortaya çıkar. Kazanmakta kaybetmekte olağandır. Unutulmamalıdır ki seçimde kaybetmenin hazımsızlığıyla illegal yollara başvuranlar hem hukuk önünde hem de vicdanlarda mahküm olacaktır. Bu konuda hukuki haklarımız saklı olacak gerekirse mücadele edeceğiz. Ziraat odaları ne bir siyasi partinin arka bahçesi, ne de herhangi bir kamu kurumu ve mensuplarının tehditle, istifa zorlamalarıyla ele geçirilecek bir kurum değildir. Ziraat odaları gerçek anlamda milletin efendisi olan çiftçilerin güç birliği ettiği bağımsız sivil toplum kuruluşlarıdır. İllegal yöntemlere devam edilmesi halinde çiftçilerimizin ve ziraat odamızın menfaatlerini gözeterek, hem hukuki haklarımızı kullanacağımızı hem de hukuksuzluk yapanları milletimize ve çiftçilerimize deşifre edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Ziraat Odası Başkanlığı Seçim Sonucu Yaşanan Tartışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement