Bozüyüklü Tüketicinin Zaferi - Son Dakika
Yerel

Bozüyüklü Tüketicinin Zaferi

Bozüyüklü Tüketicinin Zaferi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan Deniz Hükümdar (35), 2011 yılında bankadan çekmiş olduğu konut kredisinden kesilen dosya masraflarını geri aldı.

30.09.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan Deniz Hükümdar (35), 2011 yılında bankadan çekmiş olduğu konut kredisinden kesilen dosya masraflarını geri aldı. Bozüyük Tüketici Hakları Derneği, bir vatandaşın daha kullandığı krediden kesilen dosya masrafını geri almasına vesile oldu.

Bir bankadan çektiği konut kredisi yüzünden 500 TL dosya masrafı kesilen Hükümdar, parayı geri alabileceğini duyduktan sonra Bozüyük Tüketici Hakları Derneği Şubesine başvurduğunu söyledi.Hükümdar, "İsteseydim yasal faizlerinide alabiliyordum ama ben faizlerini istemedim. Benden kesmiş oldukları dosya masrafını geri aldığım için çok mutluyum. Kurban Bayramı öncesinde geri aldığım bu para bana bayram gelmeden bayramı yaşattı. Allah razı olsun benimle burada çok yakından ilgilendiler. Görüşmelerimiz neticesinde gerekli yazışmaları yaptık. Benim adıma doldurulan evrakları bankanın genel müdürlüğüne ayrı ayrı 2 defa iadeli taahhütlü gönderdikten sonra gelen cevabi yazılar, yapılan kesintileri gösteren belgeleri de ekleyip üst yazı ile birlikte Bozüyük Kaymakamlığı'nda görev yapan Tüketici Hakem Heyeti bürosuna dosya halinde teslim ettim. 5 ay sonra gelen cevabi hakem heyeti kararında benden kesilen 500 TL dosya masrafının yasal faizleri ile birlikte geri ödenmesine karar verildiğini yazıyordu. Ayrıca 15 gün gibi bir süre içerisinde paranın şahsıma iadesi yapılmaması durumunda icra yolu ile paramı talep etme hakkımın olduğu da belirtiliyordu. 3 yıl önce benden kesilen dosya masrafını geri aldım. Yasal faizlerini de alabileceğim halde istemedim. Siz hemşehrilerimin de Tüketici Hakları Derneği yardımı ile sizden yapılmış olan kesintilerinizi alabilmeniz için yardım almanızı öneriyorum. Yapılan kesintilerinizi geri alabileceğinizi gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Siz vatandaşlarımızı Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şubesine üye olmak için davet ediyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyüklü Tüketicinin Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement