Bozyazı Cumhuriyet İlkokulu'nda Çevreyi Düzenleme Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bozyazı Cumhuriyet İlkokulu'nda Çevreyi Düzenleme Etkinliği

Bozyazı Cumhuriyet İlkokulu\'nda Çevreyi Düzenleme Etkinliği

Mersin’in Bozyazı ilçesinde eğitim-öğretim veren Cumhuriyet İlkokulu'nda, çevreyi güzelleştirme etkinliği düzenlendi.

14.03.2014 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde eğitim-öğretim veren Cumhuriyet İlkokulu'nda, çevreyi güzelleştirme etkinliği düzenlendi.

Çubukkoyağı Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde yapılan etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, öğretmenler, velileri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikle ilgili bilgi veren Bozyazı Cumhuriyet İlkokulu Aile Birliği Başkanı Kezban Koç, etkinliği düzenlemelerindeki amacın, okul içi ve çevresindeki mekanların düzenlenerek okuldaki yaşam kalitesini arttırarak, öğrencilerin bedensel, sosyal, kültürel gelişmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Koç, "Gerek amaç ve hedeflerimiz, gerekse toplum hizmeti bilincini yerleştirme açısından öğrencilerimiz başta olmak üzere veli ve öğretmenlerimizle böyle bir etkinliği,düzenledik. Öğrencilerimizin yaşadığı çevreden başlayarak doğal çevreyi koruma ve geliştirme bilincine ulaşması ancak kendi emeği olduğunda daha anlamlı ve etkili olur kanaatinden yola çıktık. Kendi çiçeğini ailesiyle birlikte dikip, sulama ve bakımını kendi yapacak. Yine el becerileri gelişsin, yaşadığı ortamın güzelleşmesine katkıda bulunsun ve emeğin önemini kavrasın diye bahçe duvarlarımız ile okulun diğer uygun bölümlerini kendi eliyle boyasın istedik. Okul Aile Birliğimizin yönetimine böyle bir karar almalarından ve yaptıkları her türlü katkılardan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Doğan'ın okulumuza her alanda olduğu gibi bu etkinlikte de yapmış olduğu destek, teşvik ve bizzat boya ve çiçeği ile katılmasından dolayı şahsına tüm Milli Eğitim çalışanlarına ve katkıda bulunan resmi kurum ve bireylere de teşekkür ederiz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ise okullarda yapılan bu tür etkinliklerin amacına ulaştığını, ayrıca bu etkinliklerin Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen 'Okullar Hayat Olsun', Mersin Valiliğince desteklenen 'Açık Okul' projelerine güzel bir örnek oluşturması açısından önemli olduğunu vurguladı. Doğan, "Sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuklarımızın daha erdemli ve duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak elbette bizlerin görevidir. Bu etkinliğe geldik ve gördüğümüz manzara bizi bir kez daha gururlandırdı. Zira neredeyse öğrenci velilerimizin tamamı burada. İşini gücünü bırakarak çocukları için onların yanında yer almayı, sevinci beraber yaşamayı istemiş olmalılar. Bu denli katılımı yüksek bir etkinlik elbette bizleri de mutlu etmektedir. Toplumsal faaliyetlerle çevreye olan duyarlılık bilinci arttıkça memleketimizin bir adım daha ileriye gideceğini görmenin haklı sevinci bizi mutlu etti. Görevimizi layıkıyla yapabiliyorsak ne mutlu bize. Etkinliği düzenleyen ve emeği geçen herkese kutlarım. Bu etkinliğin başta Cumhuriyet İlkokulu çevresi olmak üzere Bozyazı için hayırlı ve yararlı adımlar olmasını dilerim" diye konuştu.

Okul bahçesinde yapılan etkinlikte, okul bahçesi duvarında bulunan demir korkuluklar etkinliğe katılanlar tarafından boyanırken, bir çok veli ve öğrenci de okul bahçesine çam ağacı ve gül dikimi yaptı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı Cumhuriyet İlkokulu'nda Çevreyi Düzenleme Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement