Bozyazı'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bozyazı\'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

29.10.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bozyazı Öğretmenevi'nde Kaymakam Suat Yıldız'ın tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Tebrik kabulüne Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, TCSG-309 Komutanı Erhan Çevik, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, gaziler, şehit yakınları, kurum amirleri, okul müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Tebriklerin ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçen Kaymakam Yıldız, Yüzbaşı Savaş Cingöz ve Başkan Ballı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Bozyazı'da bir ilk de yaşandı. Bayram kutlaması stadyum yerine Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, kutlamalara eşleri ile katıldı. Vatandaşların katılımı ise yoğun ve coşkulu oldu.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Kaymakam Yıldız, bu büyük ve anlamlı günde bizlere onurlu bir yaşam, parlak bir gelecek, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan eden öndere, özgür ve bağımsız yaşamı ilke, ülkesini ve onun birliğini korumayı amaç edinmiş cumhuriyet kuşaklarına sahip olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Yıldız, "Yaşamın didinmek ve çarpışmak olduğunu ve çarpışmada kim kazanırsa onun yaşayacağını iyi bilen ve bu yolda milletine güvenen, onun kabiliyetini ve azmini doğru tahlil eden Büyük Önder, yıllar ve yıllarca dünyanın dört bir bucağına savaşmaya gönderilerek tüketilen milletini, bu kez sadece Türk varlığı için savaşmak zorunda olduğuna inandırmış, milletimizi Türk milliyetçiliği ve Türk yurdu ideallerinde birleştirmiş ve sonucunda ulusal egemenlik meşalesini tutuşturmuştur" dedi.

Elde ettikleri ekonomik ayrıcalıklarıyla Türk yurdunu yüzlerce yıl sömüren emperyalist ülkelerin, son adım olarak ülke topraklarını işgal ettiklerini dile getiren Yıldız, "Milletimizin ve ordumuzun, Atatürk'ün çevresinde toplanması ve kenetlenmesiyle yürütülen destansı diriliş mucizesinin zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran cumhuriyetimizin kurulması, tarihin kaydettiği en eşsiz başarıdır. Türk Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma savaşının adı, Cumhuriyet yeniden dirilişinin simgesidir" diye konuştu.

"Cumhuriyet, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesidir" diyen Yıldız, " Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize görev ve sorumluluk düşmektedir. Atatürk'ün manevi mirası akıl ve bilimle, onun en büyük eseri ulusal bağımsızlığımızın teminatı cumhuriyetimizi koruyacak kararlılığı ve milli refleksi her zaman canlı tutmalıyız. Büyük Türk milletinin kültürel değerlerini özenle korumalıyız. Atatürk ilkeleri ve devletimizin değiştirilmez niteliklerini her türlü tartışmanın uzağında tutarak cumhuriyetimizi korumalı ve kollamalıyız. Bütün dünya bilmeli ki, bizler cumhuriyetimizi yaşatmaya ant içmiş, ilke ve devrimleri benimsemiş, cumhuriyet aşığı Türk milleti, vatanın her karesine girilse de bütün ordular dağıtılsa da bütün kaleleri zapt edilse de vatanın her toprağı işgal ve ihanete uğrasa da hiç yılmadan mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yıldız'ın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okurken, anasınıfı öğrencileri de 'Cumhuriyet' temalı gösteri sundu. Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi Bando Takımı'nın çaldığı marş eşliğinde resmi geçit töreni yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement