Bozyazı'da Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Bozyazı\'da Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören ve Bozyazı Ortaokulu’nda hazırlanan programla kutlandı.

19.09.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören ve Bozyazı Ortaokulu'nda hazırlanan programla kutlandı.

Bozyazı'da Gaziler Günü dolayısıyla iki ayrı tören gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk törene, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, daire amirleri, gaziler aileleri ile şehit yakınları katıldı. Törende, Kaymakam Yıldız, Garnizon Komutanı Cingöz ve Belediye Başkanı Ballı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı J. Asb. Bşç. Murat Kasabalı yaptı.

Bugün, gazilerin onurlandırıldığı bir gün olduğunu vurgulayan Kasabalı, "Gaziler Günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehitler nurlanmış, gaziler ise onurlanmış askerlerdir. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği sözlerde anlam bulmaktadır. Atatürk'ün, 'Kahraman Türk Ordusu, sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir' sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk'ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir" dedi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona erdi. Bozyazı Ortaokulu toplantı salonunda yapılan ikinci törende ise Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program sunuldu. Bozyazı protokolünün de katıldığı programda, öğrenciler şiirler okurken, Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan ile Ali Deniz de çaldıkları saz ve gitar eşliğinde türküler söylediler. 'Bozyazı'dan Pusan'a' slayt gösterisinde ise Bozyazı'dan Kore'ye savaşa giden gazilerin yaşam öyküleri aktarıldı.

Öte yandan, Bozyazı Kaymakamlığı tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen programda gaziler, eş ve çocukları ile şehit yakınlarına öğlen yemeği verildi. Yemeğin ardından Bozyazı Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan hediyeler gazilere takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement