Bozyazı'da Karne Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Karne Coşkusu

Bozyazı\'da Karne Coşkusu

Mersin’in Bozyazı ilçesinde bulunan Lüftiye Keskin İlkokulu ve Ortaokulunda karne töreni düzenlendi.

17.06.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde bulunan Lüftiye Keskin İlkokulu ve Ortaokulunda karne töreni düzenlendi.

Törene, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Mecit, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Kırlangıç ve veliler katıldı. Okul birincisi Hanife Dekiş,okul ikincisi Sabiha Sabır ve okul üçüncüsü Hüseyin Akı'ya karnelerini ve ödüllerini veren Kaymakam Yıldız, öğrencileri tebrik etti. 8. sınıf öğrencilerine sembolik mezuniyet belgelerini de veren Yıldız, öğrencilere yeni eğitim yaşamlarında başarılar diledi. Mezun olan öğrencilerle toplu resim çektirdi.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan 8. sınıf öğrencisi Sabiha Sabır, kendisini hem gururlu, hem hüzünlü, hem de sevinçli hissettiğini, öğretmenleri ve arkadaşları ile olan 8 yıllık birlikteliğinin sona erdiğini belirtti. Sabır, "Bugün bir ayrılık günü. Biliyorum, daha yolun başındayım. Önümde aşmam gereken yollar ve engeller var. Ben ve arkadaşlarım da öğretmenlerimizi asla unutmayacağız ve onları sonsuza kadar kalbimizde taşıyacağız. Onlara layık öğrenciler olmak için var gücümüzle çalışacağız . Ailelerimiz de inanıyorum ki yeni bir eğitime başlangıç yaparken, bizleri yalnız bırakmayacaklardır. Her zaman yanımızda olacaksınız. Yorulduğumuz pes etmek istediğimiz zamanlarda bizleri yüreklendireceksiniz. Hedeflerimize ulaşmak için, elinizden geleni yapacaksınız. Düştüğümüzde elimizden tutup kaldıracaksınız. Belki de büyümeye çalıştığımız ve ergenliğe geçiş dönemimiz olduğu için sizi eskisinden daha fazla üzeceğiz. Ama inanıyorum ki sizler, bizi sabırla dinleyip anlamaya çalışacaksınız" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Mecit ise 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona erdiğini, mezun olan 8. sınıf öğrencilerine bundan sonraki okul yaşamında başarılar dilediğini, 6. ve 7. sınıfta okuyan öğrencilere de yaz tatilini iyi değerlendirmelerini, güzel günler geçirmelerini, dinlenirken günlük mutlaka en az bir saatlerini kitap okumaya ve ders çalışmaya ayırmalarını istedi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Bozyazı'da 26 okul'da 545 okul öncesi, bin 824 İlkokul, bin 766 ortaokul, bin 325 lise öğrencisi olmak üzere 5 bin 460 öğrenciye eğitim öğretim verildiğini kaydeden Mecit, "Eğitime verdiği önem, bizlere verdiği desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımız Suat Yıldız'a sonsuz teşekkür ederim. Bu süreçte emeği geçen 26 okul müdürümüze, 392 öğretmenimize, 28 müdür yardımcımıza, memurlarımıza, yardımcı hizmet personelimize ve diğer çalışanlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Pazar günü LYS sınavına girecek öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Rabbim emeklerini boşa götürmesin. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar ve istedikleri okullara yerleşirler" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 8. sınıf öğrencileri keplerini havaya fırlatarak, mezun oldular. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Karne Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement