Bozyazı Kanalizasyon Şebekesinin Büyük Bölümü Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı Kanalizasyon Şebekesinin Büyük Bölümü Tamamlandı

Bozyazı Kanalizasyon Şebekesinin Büyük Bölümü Tamamlandı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde yapımı devam eden 107 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin 93 kilometresi tamamlandı.

24.06.2015 10:04  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde yapımı devam eden 107 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin 93 kilometresi tamamlandı. Şebekenin ilk bağlantısı, Mersin Büyükşehir belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da katıldığı törenle Bozyazı belediyesi'ne yapıldı.

İlçe ziyaretlerini sürdüren Başkan Kocamaz, bu kapsamda Bozyazı'yı ziyaret etti. İlçede incelemelerde bulunan Kocamaz, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, daire başkanları ve ilgili müdürlerin katılımı ile Bozyazı'nın genel sorunlarının değerlendirildiği ve yapılan hizmetlerin sunulduğu istişare toplantısı düzenledi.

Kocamaz, daha sonra yapımı Bozyazı Belediyesi tarafından başlatılan, Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla 93 kilometresi tamamlanan 107 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin ilk bağlantısı için düzenlenen törene katıldı. 50 bin nüfuslu yerleşimin atıklarını taşıyabilecek kapasitede olan kanalizasyon şebekesinin yüzde 98'i beton, yüzde 2'si korige boru döşenerek yapılırken, şebekenin ilk bağlantısı da Bozyazı Belediyesi'ne yapıldı.

Burada düzenlenen törende konuşan Başkan Kocamaz, alt yapı hizmetinin önemli olduğu kadar zor ve cesaret isteyen bir hizmet olduğunun altını çizdi. Alt yapı oluşturulmadığı takdirde üstte yapılan her türlü yatırımın boşa gideceğini vurgulayan kocamaz, "Özellikle Mersin gibi sıcak iklim kuşağında yer alan kentlerde foseptikler adeta sivrisinek üretim merkezi haline geliyor. Kentleri bunlardan bir an evvel kurtarmak durumundayız" dedi.

Mersin'in hiçbir ilçesini birbirinden ayırmadıklarını ifade eden Kocamaz, "Mersin'i bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Dolayısıyla sadece ilçelerin değil köylerin de alt yapılarının oluşturulması gerekiyor. Çünkü çevreye zarar verdiğinizde bu işin geri dönüşü yok. Çevreye sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu. İnşallah bizim çektiğimiz çileleri, sıkıntıları bir sonraki nesiller çekmez ve şehirler daha yaşanılabilir hale gelir. Bu anlamda Bozyazı'da yapılan bu önemli kanalizasyon yatırımının yolunu açan Bozyazı Belediye Başkanımız Mehmet Ballı'ya teşekkür ederim. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu kanalizasyonun geriye kalan kısmını tamamlamak için gereken maddi desteği vereceğiz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı Kanalizasyon Şebekesinin Büyük Bölümü Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement