Bremen Eyaletinde Seçim İçin Start Verildi - Son Dakika
Güncel

Bremen Eyaletinde Seçim İçin Start Verildi

Bremen Eyaletinde Seçim İçin Start Verildi

Bremen eyaletinde seçim için start verildi Almanya'nın Bremen Eyaleti'nde 10 Mayısta parlamento seçimi yapılacak.

29.03.2015 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bremen eyaletinde seçim için start verildi

Almanya'nın Bremen Eyaleti'nde 10 Mayısta parlamento seçimi yapılacak. 4 yılda bir yapılan seçim için 28 Mart tarihinde seçim için start verildi. Seçime katılan partiler milletvekillerini tanıtmaya ve afişlerini sokaklara asmaya başladı.

EN FAZLA TÜRK KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ BREMEN MECLİSİNDE

Almanya'nın en küçük eyaleti olan Bremen Eyaleti, Bremen ve Bremerhaven'dan oluşuyor. Bremen Eyalet meclisinde 83 milletvekili bulunuyor. Parlamenter sistemle yönetilen eyalette başbakan aynı zamanda belediye başkanlığı görevini de beraberinde yürütüyor. Eyalette bakanlık yerine senatörlük sistemi var. SPD ve Yeşiller koalisyonuyla yönetilen Bremen Eyaletinde 35 bin dolayında Türk yaşıyor. Bremen meclisi Almanya'da en çok Türk kökenli milletvekiline sahip meclis olarak da dikkat çekiyor. Mecliste 13 Türkiye kökenli milletvekili görev yapıyor. Seçmen yaşının 16 olduğu eyalette her seçmenin 5 oy hakkı bulunuyor. Seçmen bu 5 oyu istediği adaya veya partilere verebiliyor.

SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI YAPTILAR

Seçim için aylar önce başlayan hazırlıklar 28 Mart'ta start aldı. Partiler kendi adaylarını ve partilerinin afişlerini Bremen'in tüm cadde ve meydanlarına asmaya başladı. Bremen Eyaleti'nde hemen hemen tüm partiler Türk kökenli adaylarını listelerine aldılar. SPD 9, Yeşiller 4, CDU 1 ve Sol Parti 1 Türkiye kökenli aday gösterdi. Şu anda Bremen Eyalet Meclisi milletvekili olan ve partileri tarafından tekrar aday gösterilen Türk kökenli milletvekilleri SPD'li Ruken Aytaş, Şükrü Şenkal ile Mustafa Güngör, Yeşiller Partisinden Mustafa Kemal Öztürk ve Sülmez Doğan ile CDU'dan Oğuzhan Yazıcı oy hakkı olan tüm seçmenlere 'sandığa gidin' çağrısı yaptı. Her seçmenin 5 oy hakkı olduğunu dile getiren adaylar, '10 Mayıs tarihinde mutlaka sandığa gidin ve demokratik partiye veya desteklediğiniz adaya oylarınızı verin' dediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bremen Eyaletinde Seçim İçin Start Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement