Brezilya'daki Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Brezilya'daki Devlet Başkanlığı Seçimi

Kamuoyu araştırmaları, Rousseff ve en güçlü rakibi Silva arasında başa baş bir çekişmenin olacağını gösteriyor.

16.09.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'da kamuoyu araştırmaları, 5 Ekim'de yapılacak devlet başkanlığı seçiminin ilk turunu mevcut Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in önde bitireceğini ancak yeterli oyu alamayarak ikinci tura kalması halinde, en güçlü rakibi Marina Silva'nın kendisini zorlayacağını gösteriyor.

Vox Populi şirketi tarafından gerçekleştirilen ankete göre, ilk turda İşçi Partisi adayı Rousseff'in yüzde 36, Sosyalist Parti adayı Silva'nın yüzde 27 ve merkez sağ Sosyal Demokrat Partisi adayı Aecio Neves'in ise yüzde 15 oy alması bekleniyor.

Kamuoyu araştırmasına göre, muhtemel ikinci turda ise Rousseff ve Silva arasında beraberlik olması bekleniyor. Daha önceki anketlerde ikinci turda Silva'nın Rousseff karşısında üstünlük kurması bekleniyordu.

Yorumcular, devlet başkanlığı seçimini, ülkenin yeniden demokratikleşme sürecinde, sonuçları tahmin edilmesi en zor seçim olarak nitelerken, birinci ve ikinci turda Rousseff ve Silva arasında başa baş bir çekişmenin olacağını belirtiyorlar.

5 Ekim'de yapılacak ilk turda adaylardan birinin yüzde 50 oy almaması durumunda 26 Ekim'de ikinci tura gidilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brezilya'daki Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement