Brezilya'daki Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Brezilya'daki Terör Örgütü Operasyonu

Brezilya\'daki Terör Örgütü Operasyonu

SANTO Brezilya'daki Müslümanlar, Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda saldırı düzenlemeye hazırlandıkları ileri sürülen terör şüphelileri hakkında açık bir soruşturma açılmasını istedi.

23.07.2016 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANTO Brezilya'daki Müslümanlar, Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda saldırı düzenlemeye hazırlandıkları ileri sürülen terör şüphelileri hakkında açık bir soruşturma açılmasını istedi.

İslami Kuruluşlar Ulusal Birliği Etik Komitesi Başkanı Şey Cihad Hasan Hammadeh, sosyal medya aracılığıyla terör örgütü DAEŞ'e bağlılıklarını bildirdikleri iddia edilen 10 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Hammadeh, düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların yahut grupların haksız yere zulüm görmediklerinden emin olmak için soruşturmada somut deliller ve şeffaflık olması gerektiğini belirtti.

Tutuklamaların ülkeyi korkutmuş olabileceğini ve Müslüman karşıtı ayrımcılığa yol açabileceğini söyleyen Hammadeh, "Terör şüphesiyle gözaltına alınan kişiler daha temkinli bir şekilde ve delillerle açıklanmalı." dedi.

Emniyetten yapılan açıklamada, gözaltına alınan terör şüphelilerinin Paraguay sınırı yakınlarında Mato Grosso do Sul eyaletinde yoğun güvenlik önlemleri alınan bir hapishaneye gönderildikleri bildirildi.

Adalet Bakanı Alexandre de Moraes, perşembe günü, Rio'da yapılacak Olimpiyat Oyunları sırasında olası bir saldırı düzenlemelerinden şüphelenilen 10 kişinin gözaltına alındığını belirtmişti.

Hakkında tutuklama emri çıkarılan iki kişinin hala arandığını söyleyen Moraes, biri reşit olmayan şüphelilerin hepsinin Brezilyalı olduğunu ifade ederken, cinsiyetleri hakkında bilgi vermemişti.

Moraes, grubun, Rio'da 5-21 Ağustos'ta yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları'nda potansiyel bir saldırı düzenlemek için silah kullanımı ve gerilla taktikleri hakkında görüşmesi üzerine polisin devreye girdiğini söylemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brezilya'daki Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement