"TRT Bir Dünya Markası Haline Gelen Önemli Bir Kuruluş Oldu" - Son Dakika
Güncel

"TRT Bir Dünya Markası Haline Gelen Önemli Bir Kuruluş Oldu"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "TRT bir dünya markası haline gelen önemli bir kuruluş oldu." dedi.

15.11.2014 22:50  Güncelleme: 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRT) HD Stüdyosu düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, BRT Müdürü Mete Tümerkan ve diğer konuklar katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açılışta yaptığı konuşmada, TRT'nin bir dünya markası haline gelen önemli bir kuruluş olduğunu ifade ederek, TRT'nin de BRT gibi kamu yayıncılığı yaptığını anlattı.

TRT'yi 5 kanalla aldıklarını, bugün ise 15 kanala çıkardıklarını söyleyen Arınç, hedeflerinde İngilizce yayın yapan bir kanal daha olduğunu, ondan sonra başka bir kanal arayışı içine girmeyeceklerini belirtti.

BRT ve TRT'nin benzer kuruluş amacında çalıştığına dikkati çeken Arınç, BRT'nin yayıncılıkta kaliteyi ön planda tutması gerektiğini vurguladı.

TRT ile BRT arasında yapılan işbirliği protokolü ve HD stüdyoların hazırlanması sürecine değinen Arınç, HD stüdyolar için yaklaşık 6 milyon lira harcadıklarını anlattı. Yapılan her şeyin artık BRT'nin olduğunu vurgulayan Arınç,  HD yayın ve modern stüdyolarla Kıbrıs Türkleri'nin haklı davasının daha başarılı şekilde dünyaya duyurulacağına inandığını belirtti.

KKTC'nin basın-yayın kuruluşu olan TAK ve BRT'nin önemine değinen Arınç, günümüz gelişen dünyasında basının çok iyi kullanılması gerektiğine işaret etti. Gelişen teknoloji içinde dijital medyanın öneminin arttığını, teknolojinin yakından takip edilerek, bunun iyi kullanılması gerektiğini söyleyen Arınç, "Sesimizi dünyaya doğru şekilde duyurmalıyız. 24 saat yayın yapan bir kanalda, herkesin aradığını bulacağı bir yayıncılık yapılmalı" dedi.

Arınç, Anadolu Ajansı'nın dünyadaki ilk 5 ajans arasına girmek için çalıştığını, TRT'nin de BBC'yi geçebilmek için uğraş verdiğini anlattı.

TRT'ye böyle güzel bir işi kazandırdığı, BRT'yi de TRT gibi bir kurumla işbirliği yaptığı için kutlayan Arınç, "KKTC'de yaşayanlar hizmetin de, televizyon yayıncılığının da iyisine layıktır. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu da BRT'nin 51. yayın yılına gireceğine dikkat çekerek, BRT'nin kurulduğu günden bu yana Kıbrıs Türk halkının haklı sesini hem ülkeye, hem de dünyaya duyurmak için çalıştığını anlattı.

Değişen teknolojiye bağlı olarak, taleplerin arttığını, daha kaliteli, daha süratli yayının talep edilmeye başlandığını söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, bu şartlar altında BRT'nin de günün koşullarına uygun yayın yapmasının hedef olduğunu kaydetti.

TRT ile BRT arasında imzalanan protokole değinen Başbakan Yorgancıoğlu, imzalanan protokolle ve HD stüdyoyla BRT'nin bu hedefine ulaştığını söyledi.

Bugün HD stüdyoların olduğu yerin kullanılamaz ve atıl durumda olduğunu, şimdi ise TRT'nin katkılarıyla HD yayın yapacak bir stüdyo haline geldiğini belirten Başbakan Yorgancıoğlu, HD yayına geçilmesiyle daha kaliteli yayınlar yapılacağına inancını belirtti.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka ise TRT ile BRT arasında imzalanan protokole değinerek, imza sonucunda ortaya çıkan bir işi somut olarak karşılarında görmekten heyecan duyduklarını söyledi.

Yapılan HD stüdyonun önemine değinen Göka, HD yayına geçilmesinin KKTC'nin sesinin dünyaya duyurulması ve KKTC'nin tanıtılmasına çok büyük katkısı olacağını söyledi. BRT ile daha çok önemli işlere birlikte imza atacaklarını belirten Göka, açılışın KKTC'nin kuruluş yıldönümünde gerçekleştirilmesinin ayrıca önemli olduğunu vurguladı.

HD yayına 25 Aralık'ta geçilecek

BRT HD yayına 25 Aralık'ta geçecek. HD stüdyoda, 25 Aralık'a kadar yayın hazırlıkları, arşiv oluşturma, montaj ve vericilerin uyumu konularında çalışanların eğitim çalışmaları yapılacak.

HD'ye geçiş ile kurum en yüksek çözünürlüğe sahip görüntü formatında yayın yapabilecek. Büyük HD ekranla donatılan stüdyo, 6 kamera, 360 derece çekim yapabilme imkanı, 5 ayrı mekan, sıcaklık vermeyen led ışıklandırma sistemine sahip.

Stüdyoda, mekan ısısının kaybedilmemesi için otomatik açılıp kapanan kapı ve ışıklandırmada ciddi tasarruf sağlayan led teknolojisi ürünler kullanıldı. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'TRT Bir Dünya Markası Haline Gelen Önemli Bir Kuruluş Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement