Bruma: Premier Lig'den Vazgeçmedim... - Son Dakika
Spor

Bruma: Premier Lig'den Vazgeçmedim...

Bruma: Premier Lig\'den Vazgeçmedim...

Genç oyuncu, Premier Lig hedefinden vazgeçmediğini ve Galatasaray ile başarıya ulaştıktan sonra sıranın İngiltere'ye geleceğini belirtti.

05.09.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın Portekizli genç futbolcusu Bruma, sarı-kırmızılı takımda forma giydiği için mutlu olduğunu belirterek, Galatasaray'la büyük başarılar yakaladıktan sonra Premier Lig'nde oynamayı hayal ettiğini söyledi.

Geçen sezon katıldığı sarı-kırmızılı takımda talihsiz bir sakatlık yaşayarak, sezonun ikinci yarısında forma giyemeyen Bruma, Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon öncesinde sakatlıktan kurtularak, sezona etkili bir başlangıç yapan Portekizli oyuncu, "Galatasaray'dayım ve burada olmaktan c¸ok mutluyum. Kafamda, c¸ok c¸alıs¸ıp Galatasaray'a yararlı olmak var. Bunun ic¸in de du¨zenli forma giymeliyim. O¨nu¨mu¨zde c¸ok o¨nemli mac¸lar var. S¸ampiyonlar Ligi'nde ve Su¨per Lig'de o¨nemli mac¸lara c¸ıkacagˆız ve bu mac¸larda takıma katkı vermeliyim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla Galatasaray'ın yanı sıra İngiliz kulübü Tottenham'ın da dikkatini çeken Bruma, sarı-kırmızılı takımı seçmiş olmasına rağmen Premier Lig hedefinden vazgeçmediğini aktardı. Genç hücum oyuncusu, her futbolcunun İngiltere'de forma giymeyi isteyeceğinden bahsederek, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ı sec¸mendeki en bu¨yu¨k sebep S¸ampiyonlar Ligi'nde oynaması ve Avrupa'nın o¨nde gelen takımlarından bir tanesi olmasıydı. Ayrıca Fatih Terim'in beni c¸ok istedigˆini biliyordum. Kulu¨bu¨n bana go¨stermis¸ oldugˆu ilgi de c¸ok fazlaydı ve bu ilgiden etkilendim. Zaten biraz aras¸tırınca Galatasaray ve I·stanbul ile ilgili gu¨zel s¸eyler duyarsınız. Digˆer bir yandan da her futbolcu Premier Lig'de oynamak ister ama s¸u do¨nemde Galatasaray benim ic¸in c¸ok daha iyi bir tercihti. Premier Ligi hedefini bırakmıs¸ degˆilim. Fakat o¨ncesinde hedefim Galatasaray'la bu¨yu¨k bas¸arılar yakalamak.""BÜTÜN MAÇLARDA SAHAYA ÇIKMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Galatasaray'ın üç kulvarda mücadele ettiğini aktaran 19 yaşındaki futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

"Maç sayısı anlamında ortaya bir hedef koymak çok doğru olmaz. Bütün maçlarda sahaya çıkmak için çalışacağım. Takım olarak dördüncü yıldızı sezon sonunda takmak istiyoruz. Ayrıca Şampiyonlar Ligi hedefimiz var. Yine Türkiye Kupası'nı geçtiğimiz sezon olduğu gibi kazanmak istiyoruz. Bu hedeflere giderken maksimum seviyede takıma yardım etmek için çalışacağım.""FATİH TERİM'İN GİDİŞİ BENİ ÇOK OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Geçen sezon yaşadığı çapraz bağ sakatlığının ve takımdaki teknik direktörlük değişikliğinin kendisini olumsuz etkilediğini anlatan Bruma, şöyle devam etti:

"Geçen sene baktığımızda iyi maçlarım da oldu, kötü maçlarım da. Yeni gelmiştim ve kısa süre sonra bir teknik direktör değişikliği yaşandı. Açıkça söylemek gerekirse Fatih Terim'in gidişi beni çok olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz sezon çok s¸anssız bir sakatlık yas¸adım ve sezonu kapattım. Bu sene ise takımın bas¸ına sayın Prandelli geldi. Kendisinin iletis¸imi c¸ok kuvvetli ve bana c¸ok yardımcı oluyor. Sahada ne yapmam gerektigˆini bana ayrıntılı bir s¸ekilde anlatıyor. Benim go¨ru¨s¸u¨m bu senenin gec¸tigˆimiz sezondan en c¸ok daha iyi olacagˆı yo¨nu¨nde. Ben kapasitemi ve saha ic¸inde neler yapabilecegˆimi biliyorum."

Bruma, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Cesare Prandelli'nin kendisinden beklentilerinin farkında olduğunu dile getirerek, "Hocanın benden beklentileri bu¨yu¨k, bunu biliyorum. Kapasitemin farkında. Kilit nokta, sorumluluk almam. O¨zellikle u¨c¸u¨ncu¨ bo¨lgede, birebirde rakibi gec¸memi ve rakibin arkasına kos¸ular yapmamı istiyor. Ofansta takıma maksimum oranda katkı vermem gerektigˆini so¨ylu¨yor" değerlendirmesinde bulundu."DAHA İYİYE GİTTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Portekizli futbolcu, son vuruşlarda etkisiz kaldığı yönündeki eleştirilerin farkında olduğunu ve eksiklerini kapatmak için özel çalışmalar yaptığını söyledi.

Sürekli kendisini geliştiren bir futbolcu olduğunu aktaran Bruma, eleştirilerle ilgili bir sıkıntısı bulunmadığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Ögˆrenmeyi seven bir insanım. C¸ok genc¸ bir oyuncuyum. Fiziksel anlamda her sene daha iyiye gidiyorum. Bu sene kendimi gec¸en seneye go¨re daha gu¨c¸lu¨ hissediyorum. Seneye daha da gu¨c¸lu¨ olacagˆım. Digˆer konuya gelince, herkes gol atmak ister ve her futbolcu gol kac¸ırdıgˆında u¨zu¨lu¨r. Bu konuda da o¨zel c¸alıs¸malar yapıyorum ve daha iyiye gittigˆimi du¨s¸u¨nu¨yorum. Ama eles¸tiri yaparken benim genc¸ bir futbolcu oldugˆum unutulmamalı."

Portekiz Milli Takımı'ndan takım arkadaşı Real Madridli Cristiano Ronaldo'ya benzetilmesinin kendisi açısından gurur verici olduğuna değinen Bruma, "Benim en bu¨yu¨k idolu¨m Ronaldo. Bana go¨re du¨nyanın en bu¨yu¨k oyuncusu. Saha ic¸inde onun yaptıklarını yapmaya c¸alıs¸ıyorum ve ac¸ıkc¸ası onu taklit etmeyi seviyorum. Ronaldo'ya benzetilmek ve onunla kıyaslanmak c¸ok o¨nemli, hatta bir futbolcunun gelis¸imi ic¸in c¸ok da yararlı diye du¨s¸u¨nu¨yorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Bruma: Premier Lig'den Vazgeçmedim... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement