Bruno Alves: "Benim İçin Önemli Olan Şampiyon Olmaktır" -1 - Son Dakika
Güncel

Bruno Alves: "Benim İçin Önemli Olan Şampiyon Olmaktır" -1

Bruno Alves: "Benim İçin Önemli Olan Şampiyon Olmaktır" -1

Bruno Alves: "Benim için önemli olan şampiyon olmaktır" "Benim ben olabilmem için her şeyimi vermem lazım" "Egemen Korkmaz büyük bir oyuncu ve önemli bir lider" "Cristiano Ronaldo'nun başarısı Portekizli oyuncuların değerini artırıyor" Fenerbahçe'nin Portekizli defans oyuncusu Bruno Alves takımının Antalya'da ki hazırlık kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

18.01.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bruno Alves: "Benim için önemli olan şampiyon olmaktır"

"Benim ben olabilmem için her şeyimi vermem lazım"

"Egemen Korkmaz büyük bir oyuncu ve önemli bir lider"

" Cristiano Ronaldo'nun başarısı Portekizli oyuncuların değerini artırıyor"

Fenerbahçe'nin Portekizli defans oyuncusu Bruno Alves takımının Antalya'da ki hazırlık kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tecrübeli defans oynucusu kupada oynayacakları karşılaşmaya ve ligin ilk karşılaşmasına güçlü girmek için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.

Bruno Alves Antalya kampının çok iyi gittiğini belirtip şunları söyledi:

"Antrenmanlarımız çok iyi devam ediyor. İyi çalışıyoruz. Kupada oynayacağımız karşılaşmaya ve ligin ilk karşılaşmasına güçlü girmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belki zorlu antrenmanlar oluyor. Kamp dönemlerinde böyle antrenmanlar doğaldır. Kamp dönemlerinin olmazsa olmazıdır bu antrenmanlar. Şu anda takım halinde çok iyi bir seviyede olduğumuzu düşünüyorum. Hala kendimizi geliştirebiliriz. Ligin sonuna kadar iyi bir performans gösterebilmek için, hedeflerimize ulaşabilmek için geliştirebileceğimiz şeyler tabi ki var." ifadelerini kullandı.

"BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN ÖNÜME BAKMAK, HER ZAMANKİ GİBİ ÇALIŞMAK VE ŞAMPİYON OLMAKTIR"

Ligin ilk yarısında Galatasaray karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart sonrası neler yaşadığıyla ilgili sorulan soruya, "Benim için zorlu bir zamandı. Ama her zaman önümüze bakmamız lazımdır diye düşünüyorum. Tüm bunları geride bıraktım ve güçlü şekilde döndüm takımıma. Ben güçlü ve sert antrenman yapmayı seviyorum. Bu şekilde takımıma mücadele etmek için katkıda bulunmayı seviyom. Fenerbahçe'nin renklerini temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Hayat gibi futbolda da bir şeyler kazanarak devam ederiz. Futbol hayatım boyunca öğrendiklerimden bir tanesiydi. Benim için önemli olan önüme bakmak, her zamanki gibi çalışmak ve şampiyon olmaktır. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu dönemden sonra daha güçlü döndüğümü düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

"FUTBOLDA TOP KAPMAK İÇİN YAPTIĞIM HERHANGİ BİR HAREKETİN JUİ JİTSU'YLA İLGİSİ YOK"

Jui jitsu sporuyla ilgilenen ve sert bir oyuncu olan Bruno Alves, jui jitsu ile futbolun alakasının olmadığını belirterek, "Futbolda top kapmak için yaptığım herhangi bir hareketin jui jitsu'yla ilgisi yok. Jui jitsu bir savunma sporudur. Jui jitsu hayatın bir parçası benim için. Oğullarım ve kardeşlerimde yapıyor. Jui,jitsuyla futbolu karıştırmamalı. Antrenmanlara her zamanki gibi devam etcem. İki spor alakasız. Benim ben olabilmem için her şeyimi vermem lazım. İyi çalışmam lazım. Farklı olmayı beceremiyorum. Benim için antrenman maçtır, maç antrenmandır. Maçta nasıl oynayacaksam öyle antrenman yapmalıyım. Çünkü sert antrenmanlar yapmazsam güçlü şekilde oynayamam." diye konuştu.

Gördüğü kırmızı kartlarla ilgili değerlendirmede bulunan Alves, "Öncelikle duygu yüklü, çekişmeli ve zor karşılaşmalardı. Ben her zaman takımımı savunmak isterim. Her zaman takımıma en iyisini vermeye çalışıyorum. Bazen böyle durumlar ortaya çıkabiliyor. Açıklaması zordur bu tip durumları. Saha içindekiler açıklayabilir. Her zaman takımın kazanmasını isterim." dedi.

Egemen Korkmaz'ın büyük bir savunma oyuncusu olduğunu söyleyen Bruno Alves, "Egemen aynı zamanda büyük bir lider. Bence en iyi Türk oyunculardan biri. Aynı zamanda Bekir, Serdar ve Kadlec'i unutamayız. Hocamız içinde zor bir durum. Çok seçenek var. Seçmesi zor. Böyle rekabetler takım adına faydalıdır. Fenerbahçe her zaman büyük oyunculara sahip olacaktır. En önemlisi sonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olmasıdır. Kimin oynadığından bağımsız bir şekilde en önemlisi budur.

Oğlun futbolcu olmayı düşünür mü sorusuna Alves, "Ben onun mutlu olmasını istiyorum. Neyden mutlu olacaksa onu yapmasını istiyorum. Ailemizde 3 nesildir futbolcu var ailede. 3 kardeşimde profesyonel futbolcu. Bu yolu takip eder mi bilmiyorum. Ben bildiğim şekilde ona eğitim vermeye çalışıyorum. İnsanın oğluna verebileceği en iyi eğitim, onun bildiği şeyleri yapabilmesi konusunda yeteneklerini geliştirmesi açısından yardımcı olmasıdır." diye cevap verdi.

"BENCE TÜRKİYE BİR FUTBOL ÜLKESİ"

Yeni yabancı kuralıyla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyleyen Alves, "Bu konunun çok içinde değilim. Bilgi sahibi değilim. Belki bazı değişiklikler olacak. Bu değişikliklerden sonra konuşabiliriz. Kulübüm bir kaç gün içinde ne düşündüğünü açıklayacaktır. Ancak en önemlisi Türk futbolunun gelişmesidir. Dünya çapında kendine yer bulabilmesidir. Bence Türkiye bir futbol ülkesi." şeklinde konuştu.

Türkiye'deki genç oyuncularla ilgili değerlendirmede bulunan Bruno Alves, "Bir şeyleri iyi yapamadıklarını, eksik yaptıklarını düşünmüyorum. Türk oyuncular yetenekliler. Türkiye'de Portekiz, Brezilya ve Arjantin'le kıyaslanacak kadar yetenekli oyuncular var. Bana göre daha genç yaşlarda daha iyi eğitim ve çevre sağlanabilir." dedi.

"FUTBOLDA HER ŞEY OLABİLİR. ÖNEMLİ OLAN KAZANMAKTIR"

Ligin şampiyonunu derbi maçlarının belirleme ihtimaliyle ilgili konuşan Bruno Alves, "Ben tamamen kendi takımımı düşünüyorum. Ben iyi çalışmayı, hazır olmayı ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayı düşünüyorum. Bizim için önemli olan ligi bitirdiğimiz gibi galibiyetlerle devam etmek ve gol yemeden bu savunma anlayışıyla şampiyon olmaktır. Futbolda her şey olabilir. Önemli olan kazanmaktır." ifadelerini kullandı.

Vatandaşı Cristiano Ronaldo'nun "Altın Top Ödülü"nü fazlasıyla hak ettiğini söyleyen Alves sözlerine şu şekilde devam etti: "Öncelikle gerçekten fazlasıyla hak etti. Geçtiğimiz yıl tüm yaptıklarıyla olduğu gibi kazanmayı hak etti. Bence her yıl üzerine katarak devam ediyor. ve aynı zamanda Messi'yle girdiği rekabet dünya futbolu açısından çok önemli. Ben onun kalitesinin, yeteneklerinin ve kazandığı kupaların Altın Top'u kazanmasında fark yarattığını düşünüyorum. Gerçekten çok iyi çalışıyor. İyi dinlenme süreci geçiriyor. İyi besleniyor. Aslında bu gizli değil. Herkesin yapmak istediklerinden fazlasını yapıyor. Her zaman dünyanın en iyisi olduğunu göstermeye ve ispatlamaya çalışıyor. Antrenmanlarıyla olsun, profesyonelliğiyle olsun her zaman istiyor ve ispatlıyor. Bunları yaptıktan sonra gün geliyor ve dünyanın en iyisi oluyor. Onun çalışmasını bilen insanlar için şaşılacak bir şey değil. Bu durumdan dolayı çok memnunum çünkü bu durum Portekizli oyuncuların değerini arttırıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bruno Alves: 'Benim İçin Önemli Olan Şampiyon Olmaktır' -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement