BT, İşte Yaratıcılığı Artırmak İçin Yeniliklere İmza Atıyor - Son Dakika
Güncel

BT, İşte Yaratıcılığı Artırmak İçin Yeniliklere İmza Atıyor

Genişletilmiş erişim, iyileştirilmiş bulut performansı geleceğin imkanlarına cevap verebilecek yeni hizmetler sunuyor.

09.10.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BT, büyük ölçekli işletmelerin teknolojiyi yaratıcı bir biçimde kullanarak üstün iş sonuçlarına ulaşmalarına destek olan yenilikçi ürün serisini duyurdu. BT tarafından son altı aydır tüm dünyada yürütülen "Art of Connecting" (Bağlantı Sanatı) kampanyası kapsamında yeni bulut özellikleriyle birlikte sunulan bu seri, büyük ölçekli şirketlerin yanı sıra kamu kuruluşlarının da daha fazla ülkede geniş kitleye erişimini hedefliyor.

BT'nin bu inovatif serisinin öne çıkan özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor:

· BT Ethernet Bağlantısı (L2 Bağlantı Servisleri): Bu hizmetin sunulacağı 15 yeni ülkeyle birlikte toplam ülke sayısı 65'e çıkartılıyor. BT'nin fiber bağlantı üzerinden 10 Gbps hızına kadar işleyebilen ethernet sanal özel ağ servisleri, yerel, ulusal ve uluslararası kapsamıyla da fark yaratıyor.

· BT Global Internet Bağlantısı: Bu hizmetinin kapsadığı ülkelerin sayısı ise 45 ülkeden 50'ye çıkarılacak. BT'nin "Internet Connect Global" hizmetiyle e-ticaret ve birden fazla web sitesi bulunan kurum ve kuruluşlar, yüksek performanslı internet hizmetine kolayca ulaşabiliyor.

· Internet Connect Reach: Bu hizmet ise 190'dan fazla ülke ve bölgede daha düşük maliyetli erişim seçenekleri ve bir dizi erişim teknolojisi sunuyor ve mevcut "Internet Connect Global" hizmetini destekleyecek daha geniş çaplı internet kapsama alanı sağlamak için pazara sunuluyor.

· 11 yeni BT Noktası (PoP): Müşteri lokasyonları ve erişim noktaları arasındaki erişim maliyetlerini azaltmak için 9 ülkede 11 yeni PoP kullanıma sunuluyor.

· Cloud Connect: Bu program aracılığıyla iş ortakları, BT ağı üzerinden 'bir hizmet olarak yazılım' (Software as a Service) sağlayıcılarına ve dünya çapında 200'den fazla üçüncü şahıs veri merkezine doğrudan bağlanabiliyor. Artık bu bağlantıyı iyileştirerek, ürün ve hizmetlerin devreye girme süresinin kısaltılması da mümkün. Ağa hız ve güvenlik özellikleri yerleştiren BT, uygulama performansını geliştiriyor, bant genişliği maliyetlerini düşürüyor ve güvenliği artırıyor. Cloud Connect programıyla BT'nin kendi bulut hizmetlerine ve işbirliği (collaboration), tümleşik iletişim hizmetleri ve IT hizmetlerine doğrudan erişim de sağlayabilen müşteriler, maliyeti düşürüp daha hızlı hizmet sunma imkanına sahip oluyor.

· BT Cloud Compute: Bu özellik aracılığıyla birbirleriyle bağlantılı bulut erişimli veri merkezleri, Arjantin, Güney Afrika ve Japonya'ya kadar genişliyor. Cloud Compute, BT'nin müşterilere kendi bulut hizmetlerini oluşturma, devreye alma, izleme ve yönetme imkanı da sunuyor. Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Afrika ve Asya Pasifik bölgelerinin ekonomik gelişimi yüksek ülkelerinde bu hizmet sunuluyor.

· BT, özel ve kamu bulut teknolojilerini entegre ederek, Hybrid Cloud hizmeti aracılığıyla müşterilerine yardımcı olmayı sürdürüyor. BT geçen hafta Cisco Cloud ile ve Cisco Powered Intercloud Sağlayıcılarının sunduğu bulut hizmetleri ve yönetilmiş hizmet seçenekleriyle bağlantı kuran melez (hibrid) bulut hizmetlerini geliştirmek için Cisco Intercloud Fabirc ürününü geliştirip güçlendireceğini duyurmuştu. BT Cloud Compute altyapısı, yüksek güvenlikli global melez bulutları destekleyecek şekilde tasarlandı.

· BT Apps: BT Uygulamaları hizmeti kurumlara bulutta saklanan işletme uygulamalarına kullanımı kolay 'tıkla-kullan' uygulama platformu üzerinden kolay ve hızlı erişim imkanı sunuyor. Böylece önceden paketlenmiş işletme uygulamaları pazarına erişim sağlamanın yanı sıra müşterilere, platforma yeni veya özel uygulamalar ekleme imkanı da sunuyor.

· BT Compute Storage hizmeti müşterilere bulutta işletme sınıfı düzeyinde uzun vadeli yedekleme ve dosyalama yapmanın yanı sıra dosya eşitleme ve hizmet paylaşma imkanları da sağlıyor. Büyük ölçekli işletmelerin BYOD (Kendi Cihazını Getir) uygulamalarına yönelmesiyle artan veri güvenliği ihtiyacı karşısında BT Compute Storage hizmeti, birden fazla cihazda, dosyalama, eşitleme ve paylaşım hizmetlerinde bu sorunu ortadan kaldırıyor.

· BT MeetMe with Dolby Voice hizmeti artık farklı alanlardaki toplantı katılımcılarına eşit düzeyde katılım imkanı sağlıyor. Mükemmel ses kalitesi ve özellikler sunarak toplantıların kalitesini çarpıcı şekilde artıran yenilikçi bir cihaz olan Dolby Conference Phone cihazında da bulunan bu özellik, yüz yüze yapılan toplantılardaki ses kalitesini tele-konferanslara taşıyor.

· BT Assure Threat Defence is müşterilere ve güvenlik analistlerine, ileri düzey ve karmaşık siber güvenlik tehditlerine karşı tespit ve müdahale şansı tanıyor. Assure Threat Defence hizmeti, yenilikçi teknolojisiyle profesyonel hizmetleri birleştirmeyi de başarıyor.

Bu yeni seriyle ilgili açıklama yapan BT Global Services CEO'su Luis Alvarez şunları söyledi: "Serimizde bulunan yeni özellikler müşterilerimize, mükemmel performansı bulut teknolojileriyle birleştirme imkanı sunuyor. Global dünyada müşterilerin ihtiyaçlarının farklılaşıyor. Rakiplerinden daha hızlı ve iyi hareket etmeyi başaramayan şirketler de bu düzenin gerisinde kalıyor. Bu nedenle son teknolojik gelişmelerden faydalanarak tasarladığımız bu yeni seri, aynı zamanda yaratıcı yöntemlerle de zenginleştirildi. Bunu da tüm dünyada ve kilit konumdaki iş kollarında gerçekleştiriyoruz. İşte biz buna 'Art of Connecting' yani 'Bağlantı Sanatı' diyoruz".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BT, İşte Yaratıcılığı Artırmak İçin Yeniliklere İmza Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı
    16:42 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı

    Polonya, Portekiz ve Danimarka'dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli'yi ziyaret etti. Başkan Şehirli, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, şehirlerini ve ilçelerini tanıtmalarını istedi. Ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.


Advertisement