Btc Depolama Alanında Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Btc Depolama Alanında Yangın Tatbikatı

BTC depolama alanında yangın tatbikatı- BOTAŞ International Limited Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Çay: - "Bu çalışmalar, bizi geliştiren, kapasitemizi test etme imkanı sunan önemli tecrübeler.

18.12.2014 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BTC depolama alanında yangın tatbikatı- BOTAŞ International Limited Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Çay: - "Bu çalışmalar, bizi geliştiren, kapasitemizi test etme imkanı sunan önemli tecrübeler. Oldukça başarılı geçen tatbikatta görev alan tümarkadaşlarımı gönülden kutluyorum" Adana'da, Bakü-Tiflis-Ceyan (BTC) ham petrol boru hattının bulunduğu depolama alanında yangın tatbikatı yapıldı. Ceyhan ilçesindeki petrol depolama tanklarından birinde senaryo gereği yangın çıktı. Yangın haberini alan tam donanımlı 30 kişilik itfaiye ekibi, olay yerine geldi. Ekipler yaptıkları incelemenin ardından bölgeye takviye ve sağlık ekipleri istedi.Dünyada çok az sayıda kullanıldığı belirtilen ve dakikada 30 ton köpük püskürten 3 makineyle yangına müdahale edildi. Yangın, yaklaşık 30 dakikada söndürüldü. Senaryo gereği yaralanan bir kişi, sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılıp, hastaneye gönderildi. Botaş International Limited Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atıf Çay, tatbikatın ardından gazetecilere, yüzyılın projesini işlettiklerini, bu nedenle tüm çalışanlarla uluslararası standartları kullandıklarını söyledi.Tank sahasında meydana gelebilecek olası yangında müdahale kapasitelerini test ettiklerini anlatan Çay, şöyle devam etti: "10 yıla yaklaşan tecrübemiz var. Aynı şekilde büyüklü, küçüklü bir çok tatbikat yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Biz, sürekli gelişim prensibiyle çalışıyoruz. Bu çalışmalar, bizi geliştiren, kapasitemizi test etme imkanı sunan önemli tecrübeler. Oldukça başarılı geçen bu tatbikatta görev alan tüm arkadaşlarımı gönülden kutluyorum."Kriz yönetimi ekibi lideri Bülent İnanç da belirli dönemlerde tekrarladıkları tatbikatların öğretici ve geliştirici olduğunu belirtti.Tatbikata katılan ekibin güzel iş çıkardığını, geldikleri noktayı bir kez daha tespit ettiklerini ifade eden İnanç, "Bu çalışma neticesinde dünden daha güvendeyiz. Yarın daha güvenli hale gelebilmek için hep birlikte sürekli çalışacağız" diye konuştu.Tatbikatta kullanılan makinelerin dakikada 30 ton köpük püskürttüğünü aktaran İnanç, şu bilgileri verdi: "Bugün aynı anda 3 makine kullandık ve dakikada 90 ton köpük püskürttük. Bu tür büyük tank yangınlarında çok kısa sürede tankın yüzeyini köpükle kapatmak gerekiyor. Bunun için de köpük toplarını kullanıyoruz. Dünyada yaklaşık 7 tesiste bu makinelerden var. Türkiye'de sadece bizde var. BTC projesinin bu tür olaylara karşı korunması için çok önemli bir ekipman. Bunun haricinde farklı ekipmanlarımız da var."BTC boru hattı, Hazar Denizi'nden çıkarılan Azeri petrollerini Akdeniz'e taşıyor. Hattın 1076 kilometrelik Türkiye kesimi işletmesini BOTAŞ International Limited yürütüyor. -BTC depolama alanında yangın tatbikatı

Btc Depolama Alanında Yangın Tatbikatı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Btc Depolama Alanında Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Aksoy, seçimlerle ilgili mülki idare amirlerine ve güvenlik güçlerine önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak, gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Toplantıda seçimlerle ilgili mevzuat ve güvenlik tedbirleri hakkında sunumlar yapıldı.

  • Tavşanlı'da trafik kazası: 1 kişi yaralandı
    11:52 Tavşanlı'da trafik kazası: 1 kişi yaralandı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi
    11:51 Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşkın koruma tesisi, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve su kaynaklarını yönetmek amacıyla inşa edildi. Tesisin tamamlanmasıyla bölge sakinleri daha güvende hissetmekte ve sel felaketlerine karşı daha güvenli bir ortamda yaşamaktadır. Mahalle sakinleri, devletin sağladığı hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirerek, devlete minnettar olduklarını ifade etmiştir.

  • Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi
    11:50 Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi

    Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehadetinin 9. yılında Eskişehir Adliyesi'nde düzenlenen programla anıldı. Kiraz'ın adının verildiği salonda düzenlenen anma programına, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri ve çok sayıda savcı ile yargı çalışanı katıldı.

  • UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi
    11:50 UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi

    İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Dr. Abdullah Musab Şahin, UAD'nin 28 Mart 2024'te açıkladığı yeni ihtiyati tedbir kararlarını ve önemini AA Analiz için kaleme aldı.

  • Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü
    11:48 Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü

    Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı zararlısının etkisiyle kestane balı rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Arıcılar, arıların kış aylarında yeteri kadar uyuyamaması ve ilkbahar yağışlarının koloni çoğalmasını engellemesi nedeniyle endişeli. Ayrıca, kestane çiçeklerinin yağmur nedeniyle yıkanması ve gal arısının kestane ağaçlarına zarar vermesi de bal üretimini olumsuz etkiliyor. Arıcılar, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin mümkün olmadığını belirterek, uyum sağlamak gerektiğini vurguluyor.

  • Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada
    11:47 Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada

    Gürpınar'da seyir halindeki bir araçtan kedinin üzerine şişe atıldı. Olay, araç kamerası tarafından görüntülendi ve sosyal medyada yayıldı. Gözaltına alınan sürücüye toplamda 2 bin 70 TL ceza uygulandı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.

  • Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi
    11:46 Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak sigara operasyonunda 181 adet gümrük kaçağı puro ile 25 adet gümrük kaçağı paket sigara ele geçirildi. Operasyonda ayrıca cinsel içerikli ürünler, sigara sarma kağıdı ve gümrük kaçağı alkol de bulundu. Şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.


Advertisement