Btk 16 Yaşında - Son Dakika
Ekonomi

Btk 16 Yaşında

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Özkan Poyraz, bir ülkenin egemenliğinin kesin ve net olarak iletişimin özgürlüğüyle sağlanabildiğini belirterek, "16 Temmuz'a çıkabildiysek, iletişim altyapımızın bu bağımsızlığı temin edebilen bir yapı olmasından kaynaklanıyor.

15.08.2016 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Özkan Poyraz, bir ülkenin egemenliğinin kesin ve net olarak iletişimin özgürlüğüyle sağlanabildiğini belirterek, "16 Temmuz'a çıkabildiysek, iletişim altyapımızın bu bağımsızlığı temin edebilen bir yapı olmasından kaynaklanıyor." dedi.

Poyraz, BTK'nın 16. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin vatan, egemenlik ve bayrak kavramlarının öneminin bir kez daha hatırlanmasını sağladığını ifade etti.

Egemenliğin kesin ve net olarak iletişimin özgürlüğüyle sağlanabildiğine dikkati çeken Poyraz, "O gün 16 Temmuz'a çıkabildiysek, iletişim altyapımızın bu bağımsızlığı temin edebilen bir yapı olmasından kaynaklanıyor. Bu çerçevede, fiili iletişimi ayakta tutabilen tüm operatörlerimizi, Türksat'ı vefalı çalışmaları ve vatandaşlık bilincini bize göstermeleri dolayısıyla tebrik ediyorum." diye konuştu.

Poyraz, 5G teknolojisinin önemine işaret ederek, 5G ile aynı zamanda kapasiteyi de taşıyabilmek için mutlaka ülkenin her yanında kademeli olarak fiber karasal teknolojilerini de mobil iletişimle birlikte kullanabilmek ve yaygınlaştırabilmek gerektiğini dile getirdi.

Siber güvenliği tesis etmenin de çok önemli olduğunu belirten Poyraz, "Bir güvenli kamu ağı oluşturarak ülkemizin içerisindeki iletişimi ülkemiz içinde tutabilmek, IBM noktaları oluşturarak Türkiye'de bu anlamda güvenlik sağlamak önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Poyraz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) 16. yıl dönümünü tebrik ederek, "İnşallah, nice yıllarda bilişim, informatik ve haberleşme alanında çok daha stratejik, yerli yatırımları ortaya koyabiliriz." dedi.

- "Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan şiarına devam"

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan da sözlerinin başında mesai saatleri içinde görevlerini sürdürürken, mesai saatleri dışında da meydanlarda milli iradeye sahip çıkan kurum çalışanlarına teşekkür etti.

Bilgi teknolojileri ve iletişim sektöründeki operatörlerin darbe girişimi sırasında ve sonrasında, vatanını, milletini, devletini önceleyen tutumlarının dünyaya örnek olacak nitelikte olduğunu vurgulayan Sayan, "Her biri sektörümüzün birer tüketicisi olan vatandaşlarımızın da FETÖ terörist darbe girişimine maddi manevi tüm varlıklarıyla karşı koymaları her türlü takdirin üzerindedir." diye konuştu.

Sayan, bundan sonra da "tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan" şiarını rehber almaya devam edeceklerine işaret ederek, kuruluşundan bu güne BTK'nın faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

4,5G abone sayısı 40 milyonu aştı

Dünyadaki en ileri teknolojilerin Türkiye'nin ihtiyaçlarına uygun bir planlamayla getirilerek uygulanmaya başlanması, sayısal uçurumun azaltılması, haberleşme hizmetlerine ulaşmada fırsat eşitliği sağlanması, küresel seviyede rekabet gücüne sahip operatörler ve üreticilerin olması için yapılan çalışmalarda, tüketicinin kaliteli hizmeti makul fiyatlara satın alabilmesi, bilgi güvenliğinin sağlanması gibi pek çok konuda ciddi koordinasyon sağlandığını belirten Sayan, şunları kaydetti:

"Bu gün 582 işletmeci ve 930 yetkilendirme çerçevesinde sektörde hizmet vermeye devam ediyor. 26 Ağustos 2015 tarihinde yapmış olduğumuz 4,5G ihalesi sonrası 4 milyar avro gibi önemli bir gelir elde edildi.

1 Nisan 2016 tarihinde ise 4,5G hizmetleri hayata geçti ve çok kısa süre içinde abone sayısı 40 milyonu aştı. 42 milyon abone ise mobil genişbant yani hızlı internet kullanıyor. "

Sayan, 4,5G yetkilendirmesini yaparken yerli ve milli üretim gerçekleştirilmesi konusunda tüm sektörün görüş birliği içinde olduğuna dikkati çekerek, dünyada 5G hizmetlerinden ilk yararlanan ülkelerden biri olmak için 5G ile ilgili çalışmaları da şimdiden başlattıklarını ifade etti.

Dünya GSM Birliği'nin sadece LTE için mobil işletmeciler tarafından 2015-2020 arasında 1,7 trilyon dolar altyapı yatırımı yapılacağını tahmin ettiğini belirten Sayan, "Biz de bu yatırımları ülkemize çekebilmek için gerekli çalışmaları yapıyor olacağız. Şimdi vizyonumuz, yerli üretimin, yerli Ar-Ge çalışmalarının, yerli fikri mülkiyet haklarının, yerli içerik geliştirilmesinin bir seferberlik anlayışı ile üzerinde durulması ve artırılması, bu sayede teknolojisi büyük oranda dışa bağımlı olan ülkemizi yeni Türkiye yolunda tüketici konumdan üretici konuma getirip bu pazarda söz sahibi yapmaktır." ifadelerini kullandı.

"TİB kapatılarak, burada yapılan işlerin BTK'ya devri gerçekleşecek"

Sayan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) kurumsal kimliğinin kaldırılarak, BTK bünyesinde bu başkanlığın yaptığı görevlerin yapılmaya devam edilmesiyle ilgili çalışmaların sonlandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın talebiyle hazırlanan yasal düzenleme neticesinde, TİB kapatılarak, burada yapılan işlerin BTK'ya devri gerçekleşecektir. İki yıldır FETÖ ile mücadeleye ilk aşamadan itibaren katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Burada bize çok daha büyük görevler düşüyor. Orada zaten özellikle 17-25 Aralık sonrasında kadronun yaklaşık yüzde 85'i ile yollarımızı ayırmıştık. Pasif görevdeydiler, açığa aldık, muhtemelen memuriyetlerine de son verilecek."

Siber saldırılara karşı caydırıcılığın sağlanması için her türlü çalışmaya devam edeceklerini bildiren Sayan, BTK'da yerleşmiş bulunan FETÖ yapılanmasıyla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Sayan, darbe girişimi sırasında BTK'nın en önemli görevinin iletişimin kesintisiz sağlanması olduğuna dikkati çekerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, milleti hava alanlarına, meydanlara çağrısında mobil teknolojiyi kullandı. Bir canlı yayına bağlanarak mesajını iletmiş oldu. Bu anlamda haberleşmenin sürekliliği ve kesintisiz sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu gözlemledik." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Btk 16 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement