Btp Lideri Haydar Baş: "Selahattin Demirtaş Kürt Kardeşlerime Ne Verecek" - Son Dakika
Politika

Btp Lideri Haydar Baş: "Selahattin Demirtaş Kürt Kardeşlerime Ne Verecek"

İktidara geldikleri takdirde terör sorununun Milli Ekonomi Modeli ile sonlandıracaklarını belirten BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Selahattin Demirtaş Kürt kardeşlerime ne verecek?

22.05.2015 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İktidara geldikleri takdirde terör sorununun Milli Ekonomi Modeli ile sonlandıracaklarını belirten BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Selahattin Demirtaş Kürt kardeşlerime ne verecek? Bir şey verme imkanı yok ki" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş bir televizyon programında yayınlanan 'Türkiye'nin seçimi 2015' programına konuk oldu. BTP lideri programda seçim sürecine damga vuran projelerini anlattı, Türkiye gündemini değerlendirdi.

Projelerine kaynak gösteren tek parti olduklarını ifade eden Haydar Baş, "Biz bir vaatte bulunmuyoruz. Biz Milli Ekonomi Modeli'mizin bir gereği olarak verilmesi gerekeni anlatıyoruz. Sistemde olanı anlatmak başka, vaat etmek daha başka bir şey. Biz Türkiye'de asgari ücreti 5 bin lira verebilecek bir partiyiz. Her ev hanımına bin 500 lira maaş verecek iktidarda bir partiyiz. Her vatandaşımıza bin lira verebilecek durumdayız. Doğum yapan kadınlara 15 bin lira hediye verebilecek durumdayız. Çocuklarımıza her ay 250 TL maaş verebilecek durumdayız" diye konuştu.

HAYDAR BAŞ'TAN PROJELERİNE 2 TEMEL KAYNAK

"İnsanlar gırtlağına kadar borçlanmışlar. Eskiden bakkallara borçlanırdı şimdi plastik kartlarla bankalara borçlanıyorlar. Onun için bunun önünü açmamız lazım" diyen Haydar Baş, "Nasıl vereceksiniz, kaynağınız ne?" sorusuna şu cevabı verdi: "Türkiye'nin batılı kaynaklara göre 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynağı var. Maalesef bu kaynaklar ecnebi şirketlere ve birkaç yandaşa peşkeş çekildi. Biz şimdi bu kaynakları yabancılardan alıp yeniden millete vereceğiz. Yani milletin parası milletin olacak. Bu, kaynaklarımızdan sadece bir tanesi. Diğeri de senyoraj hakkının kullanılması yani devletin milli geliri karşılığı kendi parasını basması. Türkiye'nin şuan itibarıyla 2 trilyon TL yıllık kazancı var ama bu para değil mal cinsinden. Bizim uyguladığımız mevcut sistem gereği bu 2 trilyon gelirin karşılığında paramızı devreye koyamıyoruz. Global güçler bize 'kendi paranızı basamazsınız' diyor. 36 yıldan buyana kendi paranızı basamıyoruz. Benim dolarımı alacaksınız Merkez Bankanıza koyacaksınız, paranızı bunun mukabilinde ancak basabilirsiniz diyorlar. Bu bir esarettir. Cebimizde bulunan para bize ait değil. Kime ait? Doların sahibine aittir. Biz ne kadar para kazanıyoruz daha fazla borçlanıyoruz. 5 lira kazanınca 5 lira, 10 lira kazanınca 10 lira borçlanıyoruz".

"RUSLAR, 'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' DİYOR"

"Biz vaatte bulunmuyoruz Milli Ekonomi Modeli'mizin bir gereği olan projelerimizi anlatıyoruz" diyen Haydar Baş, "Dünya bizim modelimizi uyguluyor" diyerek, Rusya örneğini verdi.

Televizyon ekranlarında dönen ve Rus parlamenterlerin 'Ne Mutlu Türküm Diyene' dediği reklamlarla ilgili soruya cevap veren Haydar Baş, "Ben Rusya'nın Meclisi'nde 5 saat konuştum. Rusya Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Vladimir Jirinovski Türkiye'de Türk düşmanı olarak bilinir. Ben bu adamla görüştüm ve benimle görüştükten sonra 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' dedi. Oldu bir Türk dostu. Neden çünkü benim tezimden dolayı. Onları ayağa kaldıran benim. Rus parlamenterler 'Dünya, Rusya Haydar hocaya muhtaç' diyor" şeklinde konuştu.

"BATININ SOYKIRIM DEDİĞİ ANADOLU'NUN MÜSLÜMAN OLMASI"

Programda Türkiye'ye yönelen sözde soykırım suçlamalarına da değinen Haydar Baş, "Batının soykırımdan kastı aslında Anadolu'nun Müslüman olmasıdır" dedi.

BTP lideri Baş, şunları söyledi: "Anadolu yaylası Hacı Bektaş-ı Veli hazretleriyle yani Ehl-i Beyt nefesiyle Müslüman olmuştur. Bu arkadaşlar tarihimizi, medeniyetimizi, sosyolojik yapımızı bilmiyor. Hacı Bektaş hazretleri Anadolu'da bulunan 36 etnik grubu Müslüman etti. Bu etnik gruplar Müslümanlığı kabul ettikten sonra 'Biz Türk olduk' dediler. Batının aslında soykırımdan kastı budur. Onlar 'Türkler soykırım yaptı' derken Müslüman olan Ermenilerin, Rumların, Süryanilerin, Keldanilerin, Yezdanilerin 'Biz Türk olduk' demesini kast ediyor. Bu etnik gruplar Türk İslam medeniyetine duydukları hayranlıktan dolayı Müslüman oldular ve 'Biz Türk olduk' dediler. Gönülden Türk oldular. Açılım politikası bu birliğin dağılmasıdır. Açılım bu kültürün, medeniyetin, mananın yok olmasıdır. Bu millet dağılsın, yok olsun, tarihten silinsin mi demek istiyorsunuz" dedi.

"TERÖR MİLLİ EKONOMİ MODELİ İLE BİTER"

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, "On binlerce cana mal olan ve Türkiye'ye ağır bedeller ödeten PKK terörü üzerine de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BTP lideri Baş şunları söyledi: "Siyasiler ecnebilerden aldığı talimatla ülkeyi idare etti. Millet birbirine girmedi, dış destekli teröristler milleti birbirine soktu. Bu terörizmi doğuran siyasilerdir. Bizim idaremiz döneminde dağdakiler aşağı inecektir. Neden? Çünkü cebi para görecek, annesi, babası, karısı, çocuğu devletten para alacak. İşte biz bunun için bu açılım süreci yanlış diyoruz. Ekonomi ile birlikte kültür çalışması olacak. Bir tarih derinliği var bu işin. Kürtler aslında bizim kardeşimizdir. Araştırın bakın Kürtler aslında Türk'tür. Sen şimdi özü bir olan bu insanları birbirinden ayırıyorsun. Kimin adına iş görüyorsunuz. Kürtler ile Türkler düşman değil ki. Kürtler hatırlarsanız Apo'ya 'Bebek katili' diyordu. Dolayısıyla iktidarın yaptığı çok yanlış. Açılım suretiyle güya hak verme adına imtiyazlar tanınacak ve bu adım toplumun bölünmesine,dağılmasına neden olacak. Şimdi Kürt arkadaşlar imtiyaz sahibi olursa aynı imtiyazı Laz istemez mi, Çerkez istemez mi, Boşnak istemez mi? Türkiye'de her etnik gruptan insan var. İşte biz bunun önüne sistemimizle geçiyoruz. Karnı doyacak, cebi para görecek. Bu adam niye ayrılsın, niye gitsin. Kim ona 5 kuruş para verecek. Selahattin Demirtaş Kürt kardeşlerime ne verecek? Bir şey verme imkanı yok ki." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Btp Lideri Haydar Baş: 'Selahattin Demirtaş Kürt Kardeşlerime Ne Verecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • muhammed tunc 07: Bİ BİR ŞEY VERMIYORUZ REKLAMCI DEGILIZ DAHA DOGRUSU YALANCI DEGILIZ GEÇ BU YALANALARI oylar hdp 0 0 Yanıtla
  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu
    23:36 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit savcının emanetine sahip çıkma noktasında mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tunç, adaletin tecellisi için yapılan fiziksel ve yargı reformlarına değinerek, hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklerin savunmayı güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement